Uusi osinkosijoittajan blogi rakenteilla

Kyllä, tämä on ”yet another” sijoitusblogi. Mutta pyrin tuomaan omat mausteeni keskusteluun.

Mielestäni omaa talouttaan voi tasapainottaa useallakin tavalla. Keskeisin tapa on tietenkin huolehtia, että talouden menot eivät ylitä tuloja. Mutta taloutta voi tasapainottaa myös tulopuolella: nostamalla useinkin liian matalaksi jääneitä passiivisia tuloja suhteessa työstä saatavaan palkkaan.

Oma tavoitteeni on siis nostaa passiivisia tuloja sijoittamalla pääosin sellaisiin kohteisiin, jotka tuottavat tasaista kassavirtaa ympäri vuoden. Käytännössä siis puhutaan asunto-/autotallisijoittamisesta, neljännesvuositttain osinkoa maksavista yrityksistä, yrityslainoista ja muista vastaavista tulonlähteistä.

Aivan nollasta en ole lähtemässä tähän projektiin, vaan passiiviset tuloni vaihtelevat muutamien satojen eurojen sisällä kuukaudessa. Tätä summaa aion kuitenkin nostaa, koska tuolla summalla ei vielä varmisteta talouden tasapainoa esimerkiksi työttömyyden osuessa kohdalle.

Jonkun verran innoitusta tähän sivustoon olen saanut http://www.dividendmantra.com/ -sivustolta, jonka kirjoittajalla on pitkälti samanlaisia ajatuksia passiivisten tulojen kasvattamisesta kuin minulla.

Pyrin kirjoittamaan etenkin sellaisista sijoituskohteista, jotka eivät ole niin tuttuja suomalaisille sijoittajille. Varmaan joudun sivuamaan säästämistäkin aina välillä, koska elinkustannusten alentaminen tietenkin nopeuttaa sijoitustoimintaa.

Ensimmäinen artikkeli ”etuoikeutetuista” osakkeista (Preferred Stock) on jo työn alla. Nämä mainiot yrityslainojen korvikkeet on melkoisen tuntemattomia kotimaisille sijoittajille. Tästä lähipäivinä lisää.

 

You may also like...

6 Responses

 1. $eteliKone sanoo:

  Pakko antaa kehut erittäin hyvästä ja mielenkiintoisesta blogista. Tällaista olen etsinytkin. Artikkelisi ovat ammattimaisia ja hyvin kirjoitettuja. Aloitan itsekin pian kuukausisijoittamisen pääosin USA:laisiin osingonmaksajiin – joten tulen varmasti olemaan blogisi aktiivilukijoita. Hyvää työtä, kiitokset!

  $eteliKone

 2. Paapaa sanoo:

  Jostain syystä Feedly ei löytä blogiasi suoraan. Sen kyllä saa lisättyä kun laittaa oikean URL:n Feedlyyn. Mutta jos saat blogisi sen hakuun, niin aina parempi. (Varmaan muitakin tärkeitä hakuja on.)

  • osinkosijoittaja.com sanoo:

   Kiitti, täytyy vähän lisätä blogin näkyvyyttä.

 3. Paapaa sanoo:

  Vielä yksi vinkki blogiisi. Olisi näppärää, jos lisäisit tuonne sivupalstalle listan viimeisistä kommenteista. Nyt näitä päivityksiä saa metsästää oikein urakalla käymällä joka kirjoitus läpi…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *