Kuukausikatsaus – Tammikuu 2014

Kuukausi on taas kulunut ja on aika ensimmäisen kuukausikatsauksen. Tilanne salkussani on se, että viime syksynä päätin organisoida salkkuni osinkopainotteikseksi, entisen ”spekulatiivisen” salkun sijasta. Siksi myin loppuvuodesta aika suuren osan salkustani ja osa varallisuudesta on edelleen käteisenä. Siksi tulen kevään mittaan tekemään ostoksia aika tasaisesti.

Tässä kuussa otinkin salkkuuni tuota esittemääni Medical Properties Trust -yritystä. Ostin niitä osakkeita 500 kappaletta ja hinnalla 12,54$. Nyt kurssi on 13,27$, joten ainakin alku oli ihan hyvä. Mutta kurssista viis, ostin tämän pitkään omistukseen.

Lisäksi ostin myös LINN Energyn osaketta (tikkeri: LNCO). Tätä tuli salkkuun 200 kappaletta. Kappalehinnaksi näille tuli 31,22$. Nyt kurssi on 32,19$, joten ihan hyvä ajoitus tässäkin, kun yleisesti kurssit laskivat tammikuussa markkinoilla. Tämä LINN Energy oli viime vuonna melkoisessa myllerryksessä heidän tekemänsä ison yrityskaupan johdosta. Melkoista turbulenssia tähän liittyi, mutta nyt tilanne pitäisi olla vakaampi ja Berry Petroleum ostoksen pitäisi olla nyt valmis. Tämä yritys jakaa kuukausittain osinkoja, eli sopii minulle mainiosti. Ja osinkotuottokin on tällä hetkellä 10% luokkaa ostohinnalle, eli eipä ole valittamista.

Osinkoja tammikuussa sain näistä yrityksistä:

 • SDIV (100kpl osinkoyrityksiä sisältävä ETF)
 • PCEF (closed-end-fund  ETF)
 • O-F (Realty Income yrityksen etuoikeutettu osake)
 • LNCO (kerkisin saamaan ensimmäiset osingot heti tammikuussa tästä yrityksestä)
 • GGN (kultaan ja muihin raaka-aineisiin sijoittava CEF)

Näiden lisäksi sain vuokran yhdestä autotallista, joka on omistuksessani. Kaikenkaikkiaan tuottoja USA:n perimien lähdeverojen jälkeen tuli 404€. Tästä menee vielä veroja, mutta se on sitten melkein kahden vuoden päästä vasta murheena.

Kunhan tätä salkkua saan rakennettua, niin eiköhän tuota osinkotuottoa saada pikkuhiljaa ylemmäs. Ja toistaiseksi osingot menevät siis suoraan uusin sijoituksiin. Ja palkoista laitetaan pikkuisen lisää, että joka kuukausi saisi tehtyä yhden tai kaksi hankintaa.

You may also like...

3 Responses

 1. $eteliKone sanoo:

  Alku näyttää hyvältä, tulen seuraamaan päivityksiäsi ja osingon määrän kehitystä jatkossa. Näin aloittelijana varmistaisin: itse tulen käymään Nordnetin kautta näitä USA osinko-osakeostoja. Eli kun osinko kolahtaa Nordnetin tililleni, niin siitä on ilmeisesti peritty valmiiksi 15% Jenkkilään? Suomen vero-osuusko menee sitten 2 vuotta myöhemmin, kysynkin näkyykö tuo automaattisesti 2 vuoden päästä veroehdotuksessa vai tuleeko nämä ilmoittaa itse? Eli tuleeko kerätä itse kaikki aktiviteettitiedot listalle ja toimittaa verottajalle, vai meneekö tieto automaattisesti Nordnetistä verottajalle? Paljon muuten tällä hetkellä on Suomen vero tuon 15% päälle, hyvä varmaan varautua ennakkoon maksamaan nuo myöhemmin.

  $eteliKone

 2. $eteliKone sanoo:

  Kiitokset, siinähän se tulikin selkeästi. Hyvä asia että asiaa automatisoitu mahdollisimman pitkälle.

  $

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *