Kuukausikatsaus – Maaliskuu 2014

Maaliskuu ei ollut erityisen tapahtumarikas salkussa ostojen suhteen. Sen verran tein, että ostin pienen siivun lisää HCI Grouppia (suomeksi: alensin keskihintaa), koska firman osake tipahtu reilusti pienen tulospettymyksen jälkeen. Tämä on hyvin volatiili osake, koska firmalta odotetaan aika kovaa kasvua ja pienikin häiriö tuossa otetaan heti raskaasti.

Ostojani maaliskuussa hiljensi se, että minulla oli kiikarissa yksi varastotila Helsingistä, josta harkitsin tarjouksen tekemistä.  Mutta en nyt vielä toistaiseksi tarjousta tehnyt, vaikkakin siitä voisi noin 7% bruttotuoton saada. Luulen että riippumatta markkinatilanteesta, on Helsingin seudulla tarvetta sellaisille pienille varasto/puuhastelutiloille. Näitä vain on turhan harvakseltaan myynnissä, joten ne menevät aika nopeasti kaupaksi jos hinta on yhtään kohtuullinen.

Aiemmin tekemäni Prosafe ostos on kehittynyt paremmin ja nyt osake on noussut noin 11%. Kurssia tuki maaliskuussa julkaistu useamman vuoden mittainen (aie)sopimus yhden aluksen vuokrauksesta. Nuo pitkät sopimukset ovat tietenkin parhaita ko. firman liiketoiminnalle. Tässä linkki ko. uutiseen. Muuten salkun osakkeet eivät juuri liikkuneet sinne tai tänne, eikä ole ilmaantunut syitä muuttaa salkun sisältöä.

Osinkoja sain näistä lähteistä:

 • Autotallin vuokra
 • PCEF (closed-end fund ETF)
 • WSR (Whitestone REIT)
 • SDIV (SuperDividend ETF)
 • LNCO (Linn Energy)
 • STAG
 • O-F (Realty Income etuoikeutettu osake)
 • O  (Realty Income REIT)
 • HCI (Vakuutusyhtiö Floridasta)
 • GGN (kullan ja muiden raaka-aineiden closed-end fund)
 • BP (surullisenkuuluisa öljy-yhtiö Meksikonlahdelta)

Eli sinänsä aika mukavasta joukosta firmoja tuli osinkoja. Yhteensä osinkoja tuli 574,06€, josta on siis ennakkoon pidätetyt lähdeverot vähennetty. Tämä tapa ottaa osingot tilille kuukausittain ei toki ole verotuksellisesti ihanteellista, kuten kommentoitiinkin edellisen kuukausikatsauksen yhteydessä. Mutta mennään nyt näin toistaiseksi ainakin.

Mutta tämä nopeana selvityksenä tapahtumista. Yritän jossain vaiheessa kirjoitella vähän salkkuni pitkän aikavälin suunnitelmasta lisää. Samoin muutama yritysesittelykin tulee toivonmukaan tässä huhtikuun aikana. Ihan mielelläni myös otan vastaan ideoita sellaisista vähän tuntemattomammista osinkoyrityksistä.

You may also like...

5 Responses

 1. Moi! Hieno tulos viime kuussa sinulla. Oletko ajatellut laittaa tarkkoja määriä per osake/etf?

 2. Sijoittaja sanoo:

  Verotuksen vuoksi voisit perustaa yhtiön Viroon ja sijoittaa sen kautta. Tulisi kannattavaksi etenkin myöhemmin kun alkaa varallisuutta olemaan enemmän. Siellähän ei tulosta veroteta ennen kuin nostat sen yrityksestä ulos.

  • osinkosijoittaja.com sanoo:

   Virossa on tosiaan aika ystävällinen verotus. Jos Suomen verotus jatkaa tiukentumistaan, niin jossain vaiheessa pitää kyllä harkita asiaa. Joku raja kyllä minullakin tulee vastaan, se on vissi ja varma juttu. Melko kipurajoilla nyttenkin mennään, varsinkin kun muistetaan että valtaosa Suomalaisten firmojen maksamista osingoista menee 0% verolla (rahastot, säätiöt ja ulkomaiset hallintarekisterit).

   Tuohon toiseen kysymykseen, että voisiko laittaa tarkat summat per osake… hmm… ehkä jossain välissä. Mietin vielä, että miten avoimesti haluan esitellä salkkua. Pääasiallinen idea minulla, oman salkun esittelyn sijasta, on tuoda esille uusia ideoita osinkosijoittamiseen ja yritän välttää kirjoittelemasta hirmuisesti samoista aiheista kuin muut kotimaiset bloggaajat joita luen.

 3. Paapaa sanoo:

  No aika paljon salkun koosta voi päätellä kun kerran kerrot euromääräiset osingot. Jos saat netto-osinkoja vaikka keskimäärin 600e/kk, saat brutto-osinkoja siinä 700e/kk eli 8400e/vuosi. 5%:n osinkotuotolla ollaan siis 170000e:n tuntumassa. Oletuksia voi pallotella, mutta salkun koko varmaan 170k +/- 50k haarukassa.

  • osinkosijoittaja.com sanoo:

   Yritän pitää oman salkun tuottojen raportoinnin kuukausikatsausten sisällä ja muut kirjoitukset yritän pitää yleisemmän sijoitusasian ympärillä. Salkun kokonaissumman jätän tarkemmin kertomatta, mutta tottakai noista osingoista voi näppärät laskeskella jotain suuntaa antavaa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *