DLR-H – Etuoikeutettu osake

Digital Realty Trust on yhdysvaltalainen REIT, joka on erikoistunut palvelinkeskusten omistukseen ja hallinnointiin. Tämä yritys on aika monen salkussa ihan suoraan osakkeena, koska yritys on melko hyvä osingonmaksaja ja sangen kannattavasti toimiva yritys.

Itselläni paino REIT yrityksissä on jo aika korkealla, mutta ostin kuitenkin Digital Realty Trustin uutta etuoikeutettua osaketta. Kuten etuoikeutettujen osakkeiden esittelyssä mainitsin, niin nämä ovat kuitenkin enemmän yrityslainojen tyyppisiä kuin varsinaisia osakkeita. Yrityslainojen ja muiden korkotuotteiden paino salkussani on hieman liian pieni ja siksi päätin ostaa hieman lisää niitä.

Ostamani etuoikeutettu osake on nimeltään melkoinen hirviö: Digital Realty Trust 7.375% Series H Cumulative Redeemable Preferred Stock

 

Osakkeen ominaisuudet

Tämä etuoikeutettu osake tuli myyntiin maaliskuun 2014 loppupuolella ja sen aikaisin lunastuspäivä on 26.3.2019. Lunastushinta on normaali 25$.

Osakkeen vuotuinen osinko on 7.375% ja osinko maksetaan neljännesvuosittain maaliskuun, kesäkuun, syyskuun ja joulukuun viimeisenä päivänä. Neljännesvuosittain maksettavan osingon summa on noin 0,46$ per osake. Tämä tekee siis 1,84$ osinkoa per vuosi. Ostin tätä osaketta käytännössä tuolla lunastushinnalla (muutaman sentin alle), joten oma osinkoni tulee olemaan hyvin lähellä tuota nimellistä osinkoa.

Osinko on kumulatiivinen (”Cumulative”), eli toisinsanoen jos yritys jostain syystä ei pysty maksamaan osinkoa jonain ajanjaksona, niin tuo yllä mainittu osinko jää ”talteen” ja se pitää maksaa etuoikeutettujen osakkeiden omistajille ennenkuin ns. kantaosakkeelle voidaan maksaa osinkoa.

Osakkeen tunnus on DLR-H ja se löytyy mm. Nordnetin hakutoiminolla helposti USA markkinan (NYSE) alta.

Tämän etuoikeutetun osakkeen lopulliset ehdot ja hinnoittelu löytyvät tästä linkistä.

 

Digital Realty Trust yrityksenä

Yrityksen kotisivuilta löytää mukavasti tietoa yrityksen toiminnasta: http://www.digitalrealty.com/

Etuoikeutetun osakkeen omistajana minua kiinnostaa etenkin yrityksen taloudellinen tilanne. Alla olevassa kuvassa on kolmen viime vuoden tulokset. Tuolta viimeisiltä riveiltä muuten huomaa hyvin, että miten etuoikeutettujen osakkeiden osingot vähennetään ensin tuloksesta, ennenkuin lopullinen tulos ”common” osakkeelle kerrotaan.

Yritys on hyvin kannattava, joten en ole varsinaisesti huolissani etteikö yritys pystyisi maksamaan osinkoa tälle etuoikeutetulle osakkeelle ainakin lähimpinä tulevina vuosina.

DLR - tulos

 

Riskit

Koska ostin osaketta käytännössä lunastushinnalla, niin minulla ei ole varsinaista pääoman menettämisen riskiä, jos yritys ei mene konkurssiin tai lopeta lopullisesti osinkojen maksamista.

Toisaalta yleinen korkotaso on melkoisen matala, joten nousevien korkojen aikana tämän osakkeen arvo laskee (koska tuottoa halutaan enemmän). Minun tuottoni toki on tuo reilut 7,3% tuosta huolimatta, jos vain osinkoa maksetaan ja en myy osaketta.

Tämä saattaa olla nyt viimeinen erä etuoikeutettuja osakkeita hetkeen aikaan.  Seuraan kuitenkin mitä osakkeita tulee tarjolle ja voin niistä välillä kirjoitellakkin. Ehkä jotain ostankin, jos tulee erityisen houkutteleva tarjous eteen. Kyllä hyvin hajautetut etuoikeutetut osakkeet kuitenkin pankkitilin tuoton voittavat mennen tullen.

You may also like...

2 Responses

 1. Kanahaukka sanoo:

  Mulla on useita PFD stockeja : AEH , ADK-A , ARCPP ja ARR-B.
  Niissä kiinnostaa vakaa tuotto varsinkin nyt kun kurssit ovat jo korkealla ja ostettavaa on vaikea löytää.
  Olen seurannut näitä jo muutaman vuoden saatuani vinkin ulkomailla asuvalta ystävältäni jolla on aika pullea kassa käytössään.
  Muutenkin olen aina katsonut osinkojen perään mutta arvostan myös omien ostojen kautta tapahtuvaa nousua.

  • osinkosijoittaja.com sanoo:

   Kurssit ovat tosiaan sen verran korkealla, että on vaikea löytää hyviä firmoja salkkuun. Mutta eiköhän niitä löydy kun sitkeästi vain etsii. Mukava kun listasit muutamat PFD:t.. täytyypä vilkaista nuokin läpi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *