Sijoittajan psykologiaa

Tässä kuvassa on oikeastaan oma mielenlaatuni muutaman vuoden takaa ja kokemukset, jotka ovat ajaneet sijoittamiseni nykyiseen osinkostrategiaan, jota voisi myös kuvailla ”Bara köpa, inte sälja” -strategiaksi.

(klikkaa kuvaa, niin saat sen suurempana auki)

Sijoittajan psykologia v2

Itseäni huvitti tämän kuvan pohjana ollut alkuperäinen kuva, että oli pakko vääntää siitä oma suomenkielinen versio. Toivottavasti kun seuraava suurempi lasku markkinoilla tulee, niin en sorru tähän ansaan enää jatkossa.

You may also like...

3 Responses

 1. Kinski sanoo:

  Hih hih! Hyvä pläjäys.

  Mistä lie nähty Kinskin pään sisään! Tämä on niin tätä. Selitykset ovat vain usein sofistikoituneempia ja niissä vilahtelee ROE, P/E ja payout ratio.

  • osinkosijoittaja.com sanoo:

   Kun markkinoita ei voi mitenkään ennustaa, niin sitten aina onnistumiset vetää helposti oman fiksuuden piikkiin ja epäonnistumiset onkin sitten markkinoiden vika. Tästä yritän päästä eroon ja pääosin ostelen vain. Kyllä ne osakkeet sitten salkusta häviää, jos firma konkurssiin menee. 🙂

 2. $eteliKone sanoo:

  Piti kyllä ääneen nauraa kuvaa katsoessa, on kyllä niin totta 😀
  Siksi vannon itsekin osinkosijoittamisen vakaaseen nimeen nyt.

  $

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *