Kuukausikatsaus – Huhtikuu 2014

Näitä kuukausikatsauksia kirjoittaessa tuntuu, että kuukausi on kovin lyhyt aika. Mutta on kuitenkin kiva pistää hieman talteen ajatuksia sijoitusrintaman tapahtumista, kun ne ovat vielä tuoreessa muistissa.

Salkkuuni hankin huhtikuun aikana Freeport-McMoRan yritystä hinnalla 32,75$. Tämä kaivosjätti saa olla salkussa pitkät ajat, koska kaivosala on yleisesti ottaenkin pitkäjänteistä liiketoimintaa. Lisäksi ostin Digital Realty Trustin etuoikeutettua osaketta, joka on puhdas osinkosijoitus ilman mitään arvonnousun odotetta.

Muutoin tapahtumat keskittyivät osinkojen puolelle ja niitä tuli seuraavista yrityksistä:

 • Autotallin vuokra
 • NLY-C (Annaly Capital Managementin etuoikeutettu osake)
 • PCEF (Closed-end-fund ETF)
 • WSR (Whitestone REIT)
 • SDIV (SuperDividend ETF)
 • MPW (Medical Properties Trust)
 • STAG (Stag Industrials REIT)
 • O-F (Realty Income REIT:n etuoikeutettu osake)
 • O (Realty Income REIT)
 • LNCO (Linn Energy)
 • GGN (GAMCO Global Gold, Natural Resources & Income Trust by Gabelli)

Yhteensä osinkoja USA:n lähdeverot vähennettynä tuli 631,69€. Suhteellisen mukava kuukausi siis. Tällä nykyisellä tahdilla pitäisi tälle vuodelle tulla lähemmäs 8000€ osinkoja, mikä nopeuttaa salkun kasvattamista mukavasti. Varsinkin kun minun ei tarvitse ainakaan toistaiseksi käyttää näitä rahoja kulutukseen.

Lisäksi tarkoitus on jatkaa ostoja tässä pitkin kevättä ja kesää. Elättelen toiveita, että tulisi jonkinlainen kesäalennusmyynti markkinoille, kuten aika usein on ollut tapana. Koska tililläni on vielä jonkun verran käteistä, niin luulisin saavani nostettua vielä  noin 100€:lla keskimääräistä kuukausiosinkoa tämän vuoden aikana. Ensi vuoden tavoitteeksi pitääkin sitten ottaa yli 10.000€ osingot.

Joskus tulee leikiteltyä ajatuksella, että kunhan osingot ovat säännöllisesti yli 1000€ kuukaudessa nettona, niin sitten voisi teoriassa jo muuttaa vaikka Thaimaahan asumaan pelkillä osingoilla. Mutta ehkä nyt kuitenkin pitää hieman tukevammat tulot saada, ennenkuin voi tuollaista käytännössä toteuttaa. Eli ei muuta kuin tiukkaa säästämistä ja sijoittamista loppuvuonnakin.

Seuraavana salkkuun ostettavaksi firmaksi on harkinnassa Brasilialainen energiayhtiö Cemig, eli tuttavallisemmin Companhia Energética de Minas Gerais. Tästä on hyvä SeekingAlpha (vedätys)artikkeli täällä.  Mutta katsellaan avoimin silmin muitakin vaihtoehtoja.

You may also like...

4 Responses

 1. Dividend Hawk sanoo:

  Moi
  Onnittelut erinomaisesta osinkotulosta huhtikuussa! Sadan euron korotus kuukautta kohti kuulostaa aika mukavalta lisäykseltä.
  DH

  • osinkosijoittaja.com sanoo:

   Ei sinunkaan huhtikuusi huonolta vaikuta – kotimaisille osakkeille huhtikuu on aika mainiota aikaa. Itselläni ostosormea taas kutittaisi, mutta täytyy nyt hieman käyttää aikaa myös kohteiden etsintään.

 2. D-Crat sanoo:

  Olen miettinyt tuota SeekingAlphaa, että onko se miten luotettava tietolähde? Jotenkin ärsyttää koko sivusto, kun tunkevat aina sitä appiaan iPadissa, niin ettei saa lukea artikkeleita loppuun.

  Aiotko muuten kirjoittaa tuosta Cemigistä?

  • osinkosijoittaja.com sanoo:

   SeekingAlphaa pitää lukea kriittisesti, kuten mitä hyvänsä sijoitussivustoa (ml. tämä sivusto). Itse kyllä luen SeekingAlphaa ja olen puhelimeeni (iPhone) asentanut tuon SeekingAlpha ”Dividend Investor” sovelluksen, joka toimii ihan mukavasti. Näissä sivustoissa on hyviäkin kirjoittajia mukana, joten ihan ajanhukkaa ei nuo analyysit läheskään aina ole.

   Cemig on vielä tutkittavien firmojen listalla. Lyhyesti tuota vilkaisin ja muutama asia siinä mietityttää. Mutta voin hyvinkin palata tuohon, koska firman osinkohistoria on ihan hyvä ja firman kurssissa on jo aika paljon ikävääkin mukana, eli en usko mihinkään suureen kurssilaskuun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *