Kirjakatsaus – Erilainen ote omaan talouteen

Olen useammErilainen ote omaan talouteenan vuoden ajan seuraillut Pasi Havian kohti taloudellista riippumattomuutta -blogia ja oppinut siitä paljon.  Siksi kun kuulin hänen ja hänen parin kaverinsa kirjaprojektista, niin päätin tilata kirjan heti kun mahdollista.

Eilen sen sain postista ja tänään tuli luettua kirja loppuun. Kirja on oikein leppoisaa luettavaa ja lyhyestä virsi kaunis: tämä oppimäärä oman talouden hallinnasta ja sijoittamisesta pitäisi kuulua jokaisen suomalaisen sivistykseen.

Myös Kinski on ehtinyt kirjan jo lukea ja siitä mainion arvostelunkin kirjoittaa. Ja pitkälti olen samoilla linjoilla hänen kanssaan, joten lainaan hänen loppuyhteenvetonsa tähän:

”Käsillä on yleistajuinen, perinpohjainen, selkokielinen, hauskasti kirjoitettu ja raikasta näkemystä ottava taloustaidon ja vaurastumisen perusteos. Viestin ydin on oman taloudellisen kohtalon haltuunottaminen, riippumattomuus. ”

Itse olen sijoittamisessa ja oman talouden hallinnassa jo ehkä vähän alkua pidemmällä, joten mitään tajunnanräjäyttäviä uusia asioita kirja ei minulle tuonut. Mutta toisaalta kirjaa lukiessa tuli kuitenkin uusiakin ajatuksia mieleen ja vahvistuksia jo aiemmin muodostamilleni käsityksille.

Mutta erityisesti mieleeni tuli omasta tuttavapiiristänikin ne ihmiset, joiden keskeinen ongelma on kulutusmania ja sitä kautta täysin olematon säästämisaste ja huono rahatilanne. Tulen ehdottomasti antamaan kirjan eteenpäin jollekkin sopivalle taholle, joka voisi ehkä kääntää oman taloutensa suunnan parempaan kirjan ohjeiden avulla.

Kaikenkaikkiaan voin suositella kirjaa oikeastaan kenelle hyvänsä. Itselleni kirjan ensimmäiset ~160 sivua olivat ne mielenkiintoisimmat, koska oman talouden tasapainottaminen ja kuluttamisen kääntäminen varallisuuden kasvattamiseen ovat lähellä sydäntäni. Tälle säästäväisyydelle on muuten keksitty mainio termi trooli.fi -keskustelupalstalla: ”ruutanointi”. Ruutana on kala, joka pärjää läpi rankankin talven pohjaa myöten jäätyneessä lammessa, käyttämällä hyvin säästeliäästi niitä resursseja mitä sillä sattuu olemaan.

Kiitoksia Pasi Havialle, Ville Lappalaiselle ja Antti Rinta-Lopille kirjan kirjoittamisesta. Ehdottomasti hyvin rakennettu kokonaisuus. Mainostan nyt tässä ihan suomenkielistä talouskirjallisuutta suosiakseni, että kirjanhan voi tilata täältä. Ja kuitit sitten talteen, niin on vähennyksiä tämän vuoden verotukseen.

You may also like...

1 Response

  1. 28.2.2015

    […] Kirjan ovat jo arvostelleet esimerkiksi Kinski ja Osinkosijoittaja. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *