Nordnetin rahasto yllätti

Nordnet-rahasto2Täytyy sanoa, että vaikka en ole kovin rahastojen perään, niin tämä Nordnetin sisäänheittotuote yllätti positiivisesti. Päivän mittaan olen tullut lukeneeksi siitä mm. Kauppalehden ja Troolin keskusteluista, enkä ole mitään ongelmaa siitä löytänyt.

Tämä on kustannuksiltaan siis ilmainen. Lisäksi OMX Helsinki 25 indeksiin kuuluvat firmat ovat keskimäärin suhteellisen laadukkaita, eikä niiden liiketoiminta ole pelkästään Suomen yleisestä menestymisestä kiinni.

Indeksissä suurimmalla painolla on Fortum, Nokia, Kone, Sampo, UPM ja Wärtsilä. Nämä ovat myös aivan hyviä osingonmaksajia.

Kun tätä ”ilmaista” (eli Nordnet kuittaa laskut markkinointibudjetistaan) rahastoa verrataan muihin vastaaviin, kuten esimerkiksi Seligsonin listattuun ETF:ään, niin hallinnointikulut, kaupankäyntikulut ja verotus huomioiden on tämä Nordnetin rahasto todella hyvä.

Osingot tämä rahasto sijoittaa uudelleen, mikä antaa tuohon OMX Helsinki 25 ETF:ään verrattuna verotuksessa huiman edun. Minulla ei ole tällä hetkellä salkussa suomalaisia osakkeita, koska pääosin haluan tuota tasaista osinkovirtaa ympäri vuoden. Siksi salkussani ei Suomi-osakkeiden paino kovin helposti liian suureksi kasva. 🙂

Eli nyt on hyvin lähellä, että aloitan tähän uuteen rahastoon sijoittamisen säännöllisesti. Lisäksi kuulemma on muihinkin pohjoismaihin (ainakin Norja ja Tanska) tulossa vastaavat rahastot. Todella mukava yllätys Nordnetiltä.

 

MUOKKAUS 3.6.2014:

Nordnetin blogissa on hyvä kirjoitus, joka vastaa epäilyksiin, että ”onko tämä liian hyvää ollakseen totta”.

You may also like...

2 Responses

  1. $etelikone sanoo:

    Täysin samat ajatukset asiasta syntyi myös minulle, ja ehdottomasti menee yhdeksi kohteeksi salkkuun. Ajattelin myös tytölle perustaa tuollaisen rahaston, iso säästö pitkässä ”juoksussa”. 🙂

    $

  2. joe sanoo:

    Samat sanat kun setelikone. Avanza pankki ruotsissa on vastaava tuote: Avanza Zero ja se on ollut myynnisä monta vuotta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *