Kuukausikatsaus – Toukokuu 2014

Toukokuun aikana hankin salkkuuni vain ARCP yritystä. Ja kuten kirjoituksessani mainitsin, niin yritys on melkoinen REIT markkinan järjestelijä USA:ssa. Tein pienen päivityksen kirjoitukseeni liittyen 1,5 miljardin ravintolakiinteistöjen ostokseen ja 1,975 miljardin arvoisten kauppakeskusten myyntiin.

Pidän tuota entistä enemmän riskisijoituksena, koska tuosta ei vielä voi sanoa, miten hyvin tämä agressiivinen kasvustrategia toimii pitkällä aikavälillä. Jos tuo onnistuu, niin tästä voi tulla todella vahva osingonmaksaja. Tietenkin jos käy toisin, niin otan tuosta kunnon tappiot. Mutta riskini on kuitenkin rajattu vähän alle 5% osuuteen salkustani.

Osinkoja sain toukokuun aikana näistä yrityksistä:

Osinkojen kokonaissummaksi tuli USA:n lähdeverojen jälkeen 670,32€. Eli vuoden toiseksi korkeimmat osingot – tästä on hyvä jatkaa osinkojen kasvattamista. Tuntuu vain olevan turhan korkealla osakekurssit, kun hyvien ostettavien firmojen löytäminen tuntuu aika vaikealta.

Mutta en lannistu, vaan kokoajan on etsintä päällä ja nyt viimeksi olen kääntynyt hieman katsomaan Kanadan puolella olevia osinkofirmoja. Siellä on muuten kuukausiosingot todella yleisiä, mikä on mainio juttu. Etenkin raaka-aineiden tuottajia (kaasu, öljy, metallit) sieltä löytyy jos jonkinlaisia.  Selvityksen alla on muun muassa Pengrowth Energy Corporation ja Lightstream Resources.

Katsotaan miten kerkiän kesäkuussa paneutumaan näihin firmoihin, kun ihan mielelläni jakaisin löydökseni myös muille. Hyvää virallista kesän alkua kaikille!

 

Kuukausikatsaus - 2014-05

You may also like...

5 Responses

 1. Kinski sanoo:

  Onnittelut hienosta tuloksesta.
  Kiitos myös STAG-analyysista. Sen motivoimana otin firmasta selvää ja aloitin osto-ohjelman.
  Hyvää kesää!

 2. Hei, hyvät osinkot sinulla taas kerran! Itse en raaski enää ARCP:tä ostaa kun paino on jo lähes 6% salkun arvosta.

  • osinkosijoittaja.com sanoo:

   Sama itselläni, että ARCP:n paino on nyt riittävä. Nyt vain seuraamaan miten firman kasvutarinan kanssa käy. Elättelen toiveita siitä, että tuosta tuli uusi Realty Income, mutta vain suurempi.

 3. HighDiv sanoo:

  Moi, Paljonko oli LNCO:n kohdalla verot, minulta pidätettiin 40% ja on nyt selvityksessä, että miksi näin eikä 15%.

  • osinkosijoittaja.com sanoo:

   Minulta otettiin se 15% Nordnetissä. LNCO on normaali C-Corp, eli on verosopimuksen piirissä. Jos olet Suomessa verokirjoilla, niin jossain on tapahtunut virhe mikäli on mennyt enemmän veroa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *