Kuukausikatsaus – Kesäkuu 2014

Sateinen  ja jäätävän kylmä kesäkuu Suomessa ei onneksi latistanut osakemarkkinoita. Osinkojakin tuli tämän vuoden ennätyksen verran, joten tyytyväinen voi olla, vaikka en salkkuuni pörssiosakkeita ostanut kesäkuussa.

Kuten tuossa aiemmin kirjoittelin, niin projektini Kanadan öljyfirmojen läpikäymiseksi on osoittautunut vähän hankalaksi. Aika moni näistä jakaa hyvää osinkoa, mutta velkaisuus vähän huolettaa. Tuo aiemmin mainitsemani Pengrowth Energy Corporation vaikuttaa melko mielenkiintoiselta, koska heillä on suuri hanke (Lindbergh öljyhiekka) meneillään, jonka pitäisi varmistaa pitkäksi ajaksi tukevan kassavirran.

Näin muuten kesäkuussa tein yhden osakeostoksen. Tosin kerkisin sen jo myydäkkin. Eli sattui tulemaan tarjolle eräs autohalliosake melko edulliseen hintaan ja kun en sitä itse tarvinnut, niin myin sen samointein pois pienellä voitolla. Vaikka ei tuosta tullut kulujen jälkeen kuin reipas tonni nettoa, niin tuntipalkka oli hyvä.  Tilillä on hyvä pitää aina jokunen toimintatonni käteisenä, kun joskus voi tulla nopean kaupan mahdollisuus eteen.

Osinkoja tuli tosiaan mukavasti tälle kuukaudelle ja niitä jakoivat nämä yritykset. Mukana vielä päivät jolloin nuo tulivat tilille. Aika mukavasti jakautuvat kuukausitasollakin.

Aika pitkä lista tuli tälläkertaa, kun parit neljännesvuosittain osinkonsa maksavat firmat maksoivat osinkonsa. Osinkojen yhteissumma ennakkoon otettujen verojen jälkeen on mukavat 776,48€, mikä on tämän vuoden ennätys.

Ensimmäisen 6kk osalta osinkoja on tullut 3758,34€. Ja kun salkun osinkotuotto on aika tasaisesti jakautunut ympäri vuoden, niin eiköhän 7000€ mene rikki tälle vuodelle. Tässä vielä kuvana vuoden osingot.

Ja toivotaan, että heinäkuussa tulisi edes vähän helteitä. Hyvää kesänjatkoa 🙂

Kuukausikatsaus - Kesäkuu 2014

You may also like...

4 Responses

 1. Hei, aika mukavia summia saat per kuukausi. Minä saan vielä 10 kertaisesti pienempiä osinkoja. Kohtahan voisit jo jäädä eläkkeelle =)

  • osinkosijoittaja.com sanoo:

   Sinullakin osinkojen määrä nousee aivan kuin varkain, kun vain säästät ja sijoitat osingot uudelleen. Itse hyödyn jo tosi hyvin noista osingoista, kun vaikka en ihan joka kuukausi saa laitettua kovin paljoa säästöön, niin silti saa ostettua osingoilla osakkeita, joka tuo lisää osinkoja.

   Eläkkeelle on toki vielä matkaa… mutta kyllä se sieltä… toivottavast aika paljon ennen eläkeikää, kun sinne on vielä >20v. matkaa.

 2. JT sanoo:

  Terve! Paljonko oli osinkotulot prosentteina koko salkun arvosta kesäkuussa?

  • osinkosijoittaja.com sanoo:

   Salkkuni nykyinen arvo on 170kEUR luokassa. Tulisikohan tuosta siis 0,45% suunnilleen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *