Kuukausikatsaus – Heinäkuu 2014

Heinäkuun helteillä olen keskittynyt lähinnä kylmiin juomiin ja hyvään ruokaan. Hankin salkkuuni tosin uutena osakkeena Covantaa. Muuten salkkuni tapahtumat ovat olleet sinne kilahtaneita osinkoja. Osinkoja tulikin loistavasti ja niiden loppusummaksi tuli 933,83€.

Hyvää tulosta selittää aika pitkälti muutamat neljännesvuosiosingot, jotka osuivat heinäkuulle. Esimerkiksi Medical Properties Trust on salkussani aika isolla painolla ja tämä maksoi osinkonsa nyt heinäkuussa.

Kaikkiaan osinkoja tuli näiltä suunnilta:

Jos jotain tavoitteita tähän sijoittamiseen pitäisi asettaa, niin aika selkeä tavoite itselläni on saada kuukausiosingot tuhannen euron yläpuolelle. Tällä hetkellä arvioisin, että olen noin 750 euron tuntumassa.

Tämän vuoden nousujohteisia osinkoja selittää se, että olen ostanut aika aktiivisesti osakkeita. Kuten joskus aiemmin mainitsin, niin viime syksynä kyllästyin aktiiviseen salkun veivaukseen ja päädyin tähän osinkostrategiaan. Siksi tyhjäsin salkkuani ”spekulatiivisista” osakkeista ja keskityin osinko-osakkeisiin.

Tästä on hyvä jatkaa kohti loppukesää, varsinkin kun osakemarkkinoilla näyttäisi olevan vaihteeksi hieman liikettä alaspäin, jolloin toivonmukaan syntyy myös hyviä ostopaikkoja. Omakin salkku näyttäisi tulleen alas 1,2% USA:n eilisen myyntipäivän päätteeksi.

Yritän kirjoitella muutamat kirjoitukset lähiviikkoina, kun kovasti jo polttelisi taas löytää joku uusi kiinnostava yritys salkkuun.

Kuukausikatsaus - Heinäkuu 2014

You may also like...

7 Responses

 1. Timo sanoo:

  Moi,

  olen miettinyt itsekin jenkkien osinkofirmoihin sijoittamista. Olisikin kysymys-sarja siihen liittyen. Käytät varmaan IB:tä kaupankäyntikulujen vähentämiseen? Kuinka se verotus nyt menee eli meneekö 15 % aluksi ja sen jälkeen vielä 30 % vai kuinka? Eli onko verotehokasta ollenkaan sijoittaa jenkkilään?

  Lisäkysymyksenä paljonko sinulla on autotallisi vuokra eli paljonko saat arvopaperiosinkoja kuukaudessa?

  • osinkosijoittaja.com sanoo:

   Käytän itseasiassa Nordnettiä. Tuo IB olisi toki selvästi halvempi ja sopii mainiosti etenkin sellaiseen sijoitustyyliin mitä vaikkapa ”viisikymppisenä eläkkeelle” bloggaaja harrastaa (eli todella iso hajautus ja pieni kertaostos).

   Verotus menee niin, että osingon tullessa tilille otetaan 15% lähdevero päältä pois. Nordnet ilmoittaa verottajalle aina vuodenvaihteessa, että paljonko olen saanut osinkoja ja paljonko niistä on pidätetty tuota lähdeveroa. Verottaja sitten laskee paljonko minulle jää maksettavaa, kun otetaan ihan normaali osinkoverotus ja vähennetään siitä nuo maksetut lähdeverot.

   Eli verotehokkuuden näkökulmasta ei tuossa käytännössä mitään eroa tule kotimaisiin osakkeisiin nähden.

   Tuon autotallin vuokra on vähän reilun satasen kuukaudessa. Eli valtaosa näistä passiivisista tuloista tulee osingoista.

 2. $105 verojen jälkeen tässä kuussa, perässä tullaan =)
  http://viisikymppisenaelakkeelle.blogspot.com/2014/08/osinkotulo-paivitys-heinakuu-2014.html

  Oletko miettinyt että kumpi sopisi paremmin 15-20 vuoden sijoitushorisontille, yhtiö joka kasvattaa osinkoaan 7% vuodessa ja jakaa sitä tänään 3% vai kasvattaa 2% ja jakaa 6%?

  • Osingot nousee kyllä kun vain sitkeästi sijoittaa. 15-20 vuoden päästä voit varmaan kertoa 20:llä tuon osinkomäärän tai enemmänkin. Tähän kohtaan sopii tämä Albert Einsteinin lausahdus:
   “Compound interest is the eighth wonder of the world. He who understands it, earns it … he who doesn’t … pays it.”

   Luinkin blogistasi, että olet pohtinut tuota suurten osinkojen vs. kasvavien osinkojen suhdetta. Itselläni salkku on selvästi painottunut enemmän näihin korkeisiin osinkoihin, vaikka ei minulla oikeastaan ole selvää vastausta siihen, että kumpi olisi parempi sijoituskohde. Käsittääkseni asiasta on tehty vähän ristiriitaisiakin tutkimuksia.

   Kirjoita ihmeessä asiasta, jos kerkiät perehtyä asiaan. Kannattaa lukaista myös mitä on jo aiheesta englanniksi kirjoitettu, koska tuo on aika kiivaan väittelyn kohde. Suomenkielinen tiivistelmä olisi tosi kiva juttu kaikille osinkosijoittajille.

   Tässä on yksi englanninkielinen tutkimus (tosin vähän markkinointihenkinen):
   http://www.globalxfunds.com/insights/Dividend%20White%20Paper%20v11%2008-12-13.pdf

 3. D-Crat sanoo:

  $63 ilman veroja heinäkuussa. Kaukana perässä tullaan.

  Kivasti on tosiaan laskeneet kurssit. Jos olisi ylimääräistä käteistä, niin varmaan ostelisin jo täydennyksiä.

 4. Rufko sanoo:

  Hei,

  Jos osingot kiinnostaa, niin brittiläinen Norjan pörssiin listattu Awilco Drilling tekee hyvää. Ainakin minulle on tehnyt. Nyt netto-osingot salkulla reilut 3000 euroa/kk.

  • Mainiot osingot sinulla. Tuo Awilco Drilling on puolituttu firma, mutta täytyy hieman perehtyä uudestaan. Firman kaksi porauslauttaa tuottavat hyvin, mutta taitaa osingon tasoon heijastua juuri niihin lauttoihin sisältyvä riski, eli jos vaikka toinen palaa, niin miten käy osingon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *