Kuukausikatsaus – Elokuu 2014

Elokuun kuukausikatsauksessa on aika vähän tapahtumia, koska ostin vain yhtä osaketta salkkuuni koko kuukauden aikana. Eli otin salkkuuni 200kpl MORL:ia, eli tuttavallisemmin ETRACS Monthly Pay 2xLeveraged Mortgage REIT ETN:ää.

Näiden osakkeiden ostohinnaksi tuli $22,47, eli ostoksen yhteishinta oli 4 494 dollaria. Koska tämä on puhtaasti spekulatiivinen ostos, niin tulen huvikseni seuraamaan, että miten paljon ostohintani ”pienenee” tulevien osinkojen myötä. Lähtökohta on siis 22,47 dollaria ja tuosta vähennän aina tulevat osingot.

Kun tämä tulee aikanaan saavuttamaan (ehkä) tason $0,00, niin on mielenkiintoista nähdä paljonko osakkeilla on arvoa tuossa kohtaa. Tämä osake on kuitenkin niin vahvasti vivutettu, että lopputulos voi olla mitä hyvänsä.

Muutoin sain aika normaalit osingot näistä yrityksistä:

Osinkojen yhteissummaksi tuli USA:n lähdeverojen jälkeen 868,51€, mikä on vuoden toiseksi paras osinkokuukausi. Vuoden osingot tähän mennessä ovat 5 560,68€, joten kun neljä kuukautta on vielä jäljellä tätä vuotta, niin 8 000€ osingot pitäisi onnistua. Sijoittamista motivoi mukavasti, kun ajattelee paljonko osingot tekevät esimerkiksi kymmenessä vuodessa.

Kuukausikatsaus - Elokuu 2014

 

Asiasta toiseen. Mainitsin jossakin kommentissa, että suhtaudun aika varovaisesti öljynporaukseen, koska salkussani esimerkiksi ProSafe tippui rajusti, kun se kertoi näkymistään. Firma odottaa hiljaista jaksoa etenkin ultra-deep öljynporaukseen. Samaa viestiä antoi myös Seadrill.

Tästä huolimatta olen iskenyt nyt silmäni Paragon Offshoreen, joka irtautui itsenäiseksi yritykseksi Noble Corporationista elokuun 2014 alussa. Tämä Paragon Offshore omistaa noin 40 kappaletta matalan veden öljynporauslauttaa/-alusta ja vieläpä aika vanhoja sellaisia. Mutta firman kassavirta näistä on kuitenkin vahva ja koska matalan veden öljynporaus ei ole kovin seksikästä ja koska firma on niin uusi, niin se on mielestäni hinnoiteltu erittäin houkuttelevasti. Jos en väärin ole katsonut, niin P/E lukema on jossain kahden (2 !) paikkeilla.

Ja osinkoa firma on kertonut jakavansa sen verran, että se tuottaisi noin 10 – 11% tuoton nykykurssille. Tuollainen yhdistelmä on aina osinkosijoittajaa kiinnostava.

Katsotaan nyt, että tulisiko tätä pieni siivu salkkuun syyskuulla. Samalla olen miettinyt, että voisin etsiä salkkuuni HCI Groupin lisäksi yhtä tai kahta vakuutusyhtiötä, koska arvioni mukaan niiden liiketoiminta kestää hyvin myös korkojen nousuja.

Toivon tuottoisaa sijoitussyksyä kanssasijoittajille. Kaiketi nyt voi jo todeta syksyn alkaneen 🙂

You may also like...

4 Responses

  1. Hei, hyvät osingot taas! Voisitko laittaa ensi kerralla myös tarkat osingot per arvopaperi?

    • osinkosijoittaja.com sanoo:

      Katsellaan miten näitä julkaisisin. Itselleni yksittäisen osakkeen osinko ei ole kovin mielenkiintoinen, mutta toki muitakin mielipiteitä varmaan on 🙂 Elokuussa suurin yksittäinen osinko tuli YMLP:stä, noin 170 euroa ja pienin osinko Realty Incomesta, noin 16 euroa.

  2. Hei, oletko tutustunut tähän Looney Tunesin mieleen tuovaan osakkeeseen? =D http://seekingalpha.com/article/2296255-ehh-whats-up-doc

    Etsin uutta healtcare reit:ä, ja törmäsin tuohon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *