Kuukausikatsaus – Syyskuu 2014

Syyskuu on ollut pitkälti yhtä kiireinen kuin elokuukin ja minulla on valitettavasti ollut huonosti aikaa perehtyä yrityksiin ja kirjoitella niistä. Mutta osinkosijoittamisessa on se mukava puoli, että vaikka itse ei kerkiäisi tehdä mitään, niin firmat kuitenkin pyörivät ja palkitsevat omistajia.

Syyskuussa ostin salkkuuni uutena osakkeena Independence Realty Trust yritystä (NYSE: IRT), joka on siis… yllätys yllätys… REIT yritys. Tällä yrityksellä on omistuksessaan 19 kiinteistöä, mutta kun USA:ssa kaikki on vähän suurempaa niin näissä kiinteistöissä on yhteensä 5242 asuntoa. Eli kyseessä on siis asunto REIT, jollaista minulla ei vielä salkussa ollutkaan. Tämä jakaa osinkoa ostohinnalleni noin 7,3% ja osinko $0,06 tulee kuukausittain. ”FFO Payout Ratio” on ~82%, mikä on suhteellisen kohtuullinen.

Kiikarissani oli myös yksi autotalli, josta tarjousta harkitsin tekeväni. Mutta ei taida osua nyt se haaviin, kun tuotto jäisi liian alas. Lähtökohtaisesti autotallien tai varastojen tyyppisissä kohteissa pitäisin vähintään 8% bruttotuottoa aika miniminä koska vuokralaisten vaihtuvuus on suurempaa kuin asunnoissa.

Nyt lokakuussa on vakaa tarkoitus löytää joku uusi osinkohelmi salkkuun. Olen kiinnostunut myös Brasilian osakkeista, kun siellä ovat osakekurssit tippuneet rajusti viimeaikoina, johtuen tulevien presidentinvaalien aiheuttamasta epävarmuudesta. Markkinat pelkäävät nykyisen presidentin jatkavan toimessaan ja siksi sijoittajat hermoilevat reippaasti. Sen verran täystuho ko. presidentti on ollut sijoittajien näkökulmasta. Mutta markkinat tekevät helposti myös ylilyöntejä, joten siksi katselen Brasilian (USA:han listattuja) osinkolappuja.

Syyskuulla sain osinkoja seuraavilta yrityksiltä:

Osingot - Syyskuu 2014

Yhteensä osinkoja tuli 928,76€ (josta on vähennetty lähdeverot). En aivan vuoden ennätykseen päässyt, mutta lähelle kuitenkin.

Hieno homma, että tuo MORL antoi nyt syyskuussa ensimmäisen osinkonsa. Osinkoja tuli kokonaiset 14,80$, eli ostohinnastani 4494$ voi vähentää tuon. Joten jäljellä on enää 4479,20 dollaria ja sitten olen saanut omani pois. 🙂

Syyskuulla kerrotut eläkeuudistukset muuten antoivat aivan uutta puhtia taas tähän sijoitusharrastukseen. Eläkeikä pomppasi ”mukavasti” eteenpäin ja laskelmien perusteella eläke kuitenkin tulisi laskemaan, jos näillä tuloilla eläkeikään asti jatkaisin. No vähän alle nelikymppisenä… ja sijoittamisesta innostuneena… tässä on kuitenkin onneksi vielä mahdollisuus siihen, että voisi irtautua työelämästä reilusti ennen tuota eläkeikää.

Ihan 50 vuotiaana en eläkkeelle kerkiä, kuten tuo eräs bloggaaja tavoitteekseen on asettanut. Mutta josko 55 vuotiaana…

You may also like...

12 Responses

 1. Timo sanoo:

  Moi,

  oletko missään vaiheessa miettinyt sijoittavasi tuottoa.fi rahoitusyhtiöön? Se sopisi sijoitusstrategiaasi. Yleisesti en vertaislainoista piittaa mutta voit sijoittaa itse yritykseen joka hoitaa lainaaja palveluja, et itse lainohin. Osinkotuotto ja verotus ovat mielestäni aika mukavat sillä pörssistä täytynee saada yli 10% osinkotuotto että pääsee samaan tuottoon (jos arvonnousua ei huomioida).

  • Olen tuon tuottoa.fi firman kyllä rekisteröinyt, mutta en ole perehtynyt asiaan sen paremmin. Kyllä minua tietyllä tavalla tuo asia kiinnostaa. Täytyy katsoa uudestaan.

 2. Kinski sanoo:

  Onnittelut hienosta osinkotuloksesta! SDIV seuraavaksi kiikarissa.

  • Kiitos onnitteluista Kinski. Tuo SDIV on suhteellisen tasapainoinen ETF ja kun kulut ovat 0,58% niin se on mielestäni kohtuuhinta hyvästä hajautuksesta.

   • Timo (eri kuin yllä) sanoo:

    SDIV:iä seuraillaan täälläkin. Hinta on hiljakkoin korjannut sen verran alaspäin, että tuotto olisi >6 % tällä hetkellä

 3. Kiitos maininnasta =) Ehkä pitäisi itsekin ostaa ensi viikolla tuota IRT:tä. Piditkö siitä enemmän kuin esim CSG:stä?

 4. Mitkä yritykset ovat sinun tarkkailulistalla tuolla Brasiliassa?

  • Telefonica Brazil on yksi (tikkeri: VIV), Cemig toinen (TIKKERI: CIG) ja ehkä CPFL Energia S.A. kolmas (tikkeri: CPL). Brasiliassa tuo poliittinen kenttä on aika sekaisin ja etenkin energia-alan yrityksiin liittyy paljon poliittista riskiä. Vaihtoehtona yksittäisille yrityksille olen myös ajatellut, että josko ottaisi EWZ:taa salkkuun (siis Brazilia ETF:ää) ja antaisi ajan kulua. Tuostakin saa reilun 3% osinkoa arvonnousua odotellessa.

 5. emmmalaura sanoo:

  Hei, mitä välittäjää käytät? Täällä yksi aloitteleva sijoittaja etsiskelee itselleen parasta välittäjää. Tähän mennessä on tullut käytettyä kaikki ylimääräiset pennoset lainanlyhennyksiin, vihdoin on viisastuttu 😉

  • Aloittelijalle suosittelen kotimaisista välittäjistä kyllä Nordnettiä. Ei… en saa palkkaa Nordnetiltä 🙂 Mutta niiden käyttöliittymä on yksinkertainen ja verottajalle Nordnet välittää tiedot automaattisesti.

   Lisäksi pääset käsiksi ihan mukavasti muutamaan eri markkinaan, jos kiinnostaa ulkomaiset osakkeet (ja miksei kiinnostaisi, kun Suomi on niin pieni markkina)

  • Niin ja onneksi olkoon viisastumisesta. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *