Hyviä viski-firmoja?

En ollut edes ajatellut sijoittamista viski-yrityksiin, kunnes Aluehallintovirasto palautti mieleeni tuon suurenmoisen juoman, joka niin usein on iltojani sulostuttanut.

Tämän innoittamana aion perehtyä viski-yrityksiin, jotta löytäisin jonkun mukavan yrityksen salkkuuni. Kenties osinkojen kautta saan hieman lisää kassavirtaa, jolla voisin varustella baarikaappiani laadukkailla viskeillä.

Yksi tämmöinen yritys voisi mahdollisesti olla Yhdysvaltalainen Brown-Forman yritys, jonka tuotevalikoimaan kuuluvat mm. Jack-Daniels viskit, joita saa muun muassa Alkosta. Taidan myös mennä tekemään tuotetutkimusta Olut Expo 2014 -tapahtumaan, koska sijoittajana on hyvin tärkeää ymmärtää mihin sijoittaa.

Jos teillä on hyviä ajatuksia viski-tuottajista, joilla liiketoiminta luistaa hyvin, niin laittakaa kommentteja tulemaan. Kippis!

Viski

You may also like...

11 Responses

 1. Kinski sanoo:

  Vaikka kyseessä lienee leikkimielinen provokaatio, totta toinen puoli.

  Itse tykkäsin aikanaan single malteista Cardhu, Talisker ja Lagavulin, mutta oluistakin Guinnes maistuu, joskin tsekkilager on se jokin.

  Puheena on vahva ostoehdokas Diageo plc.

  http://www.reuters.com/finance/stocks/financialHighlights?symbol=DEO

  • Voin suoraansanoen fyysisesti pahoin (eikä syynä ole viski), kun ajattelen millainen byrokratiakoneisto Suomeen on rakennettu. Koeta siinä sitten vaikkapa suomalaisena alkoholivalmistajana kasvaa maailmalle, kun kotimarkkina on täysin torpattu joka suunnasta. Lisäksi ulkomaisten firmojen suorittama markkinointi kyllä saavuttaa suomalaisetkin asiakkaat, vaikka nämä firmat eivät virallisesti Suomessa mainosta. Reilu peli…

   No politiikka sikseen. Kyllä minä etsin tähän(kin) sektoriin jotain yritystä. Aion vähän parantaa salkkuni sektorijakaumaa, koska REIT- ja öljy-yhtiöillä on vähän liian paljon painoa salkussani.

 2. D-Crat sanoo:

  Minulta löytyy Diageo. Varmasti tarkemman tarkastelun väärtti. Kippis!

  • Kiitos. Täytyypi heti tutustua aiheeseen, kun te molemmat heti samaa firmaa mainostatte.

  • eki sanoo:

   Diageollaon vahva markkina-asema länsimaissa ja ulkomailla reissatessa on tullut huomattua, että kyllä sitä Johnny Walkeria paikallisetkin mieliummin juovat kuin riisipontikkaa.

 3. Biini sanoo:

  Tuo Brown-Forman omistaa mm. Finlandia-vodkan, joten siitä saa myös yhden kipinän lisää…

 4. Hei,

  olen miettinyt tällaista hajautusta, neljännes salkusta kutakin: MLP, mREIT, REIT, osingon kasvatus osakkeet (esim mcd etc). Mitä mieltä olet, onko liian riskillistä?

  • Nuo MLP, mREIT ja REIT osakkeet on varmaan kaikki aika tiukasti sidottu korkotasoon, eli ainakin arvot heiluu jos korot nousee. Eri asia on sitten, että kuinka osingoille käy, kun onhan nämä monetkin firmat nähneet korkeampiakin korkoja ja ei ole osinkoja suuresti tiputettu.

   Itse sanoisin, että onhan tuossa riskiä kun olisi 75% rahoista kiinni ”kassavirtakoneissa”. Mutta jokaisella on tietenkin oma riskinsietotasonsa ja sijoittamisen aikajänne. Kyllähän tuolla jakaumalla ainakin nyt saisi korkeaa osinkoa.

 5. Fjonsson sanoo:

  DEO=Diageo on todellakin tutkimisen väärti. Vahvat brändit ja vahva markkina-asema globaalisti. Oman tutkan alla myös parhaillaan.

 6. osinkoxa sanoo:

  mielenkiintoiselta vaikuttaa nuo DEO&brown-forman. BTW löytyykö osinkosijoittaja.com nordnetin sharevillestä, että pääsisi sen kautta seuraamaan toimintaa?

  • En ole ainakaan vielä liittynyt Sharevilleen. En ole kerinnyt oikein tutustumaan aiheeseen, että antaisiko se jotain lisäarvoa osinkosijoittamisen näkökulmasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *