ARCP pudotti pommin

American Realty Capital Properties on havainnut parista viimeisestä osavuosikatsauksestaan virheitä, jotka ovat osittain tahallisia. Käytännössä tulosta oli paranneltu noin 20 miljoonan dollarin edestä, mikä sinänsä ei ole valtava summa suhteessa yrityksen kassavirtaan, mutta kun kyse oli tahallisuudesta, niin asiaa ei kyllä USA:ssa paineta villaisella.

Yrityksen talousjohtaja ja pääkirjanpitäjä saivatkin lähteä firmasta samointein.

Muutamia linkkejä uutisiin aiheesta:

Kurssi tipahtikin noin 36% pahimmillaan päivänsisäisesti, mitä on pidettävä kyllä karmeana pudotuksena. Nämä ovat aina harmillisia osumia salkkuun, mutta hajauttamalla omistuksia riittävästi voi vaikutuksia omaan salkkuunsa pienentää. Lisäksi vaikka pääosin olen ”osta-ja-unohda” periaatteella liikkeellä, niin joskus kannattaa olla valppaana myös tekemään myyntejä, jos siihen on aihetta.

Myin heti USA:n avauksesta ACRP:n osakkeet (750kpl) hintaan 9,80$. Mutta koska laskusta tuli niin valtava (pahimmillaan -36% taulussa), ostin niistä takaisin osan (400kpl) hintaan 7,90$, joka osui päivän pohjista 0,05$ päähän. Pohjapilkki osui aika kohdilleen kerrankin. Tämän jälkeen ARCP lähtikin toipumaan, päätyen 10$ hintaan päivän päätteeksi.  Lisäksi ostin ARCPP, eli etuoikeutettua osaketta (400kpl) hintaan 21,03$ ja se päättyi hintaan 22,12$.

Lopputulos on suhteellisen hyvä, eli näillä päivänsisäisillä kaupoilla sain hieman pehmennettyä vaikutusta salkkuuni. Tuosta etuoikeutetusta osakkeesta minun pitäisi saada 7,95% vuosituottoa jatkossa, eli 55,83$ kuukaudessa (miinus verot). Ja kantaosakkeesta vastaavasti nykyisen osingon säilyessä 12,61% tuottoa, eli 33,33$ kuukaudessa (miinus verot).

ARCP piti myöhään illalla Suomen aikaa sijoittajapuhelun, jossa asiaa selitettiin. Ja ensimmäisten kommenttien perusteella tilanne ei ole niin paha, miltä tämän päivän kurssilasku antaisi aihetta olettaa. Latasin myös tuon puhelun ja nauhoitus löytyy täältä.

Vaikka jo kirjoituksessani ARCP:stä mainitsin, että kyseessä on riskisijoitus, niin kirjanpidon oikeellisuuteen liittyvä riski ei käynyt mielessäni. Salkussani on kuitenkin kaikki hyvin ARCP:n osalta toistaiseksi ja yritys on mielestäni ainakin ensimmäiset toimet tehnyt riittävän jämäkästi.

You may also like...

3 Responses

 1. AK sanoo:

  Onneksi huomasit uutiset ajoissa. Itse huomasin romahduksen vasta iltapäivällä salkkuun vilkaistessani. Salkku on kevyet 13% pakkasella, kun ei hajautus neljän kuukauden sijoittamisen jälkeen kovin kaksinen ole. Pitänee vain roikkua kiinni ja toivoa parasta. Irtainta kun olisi, niin voisi etuoikeutettua osaketta hankkia..

  • Hajautus paranee kyllä ajanmyötä kun ostelet lisää eri firmoja, joten ei kannata lannistua vaikka osui tämmöinen kohdalle. Sitten kun salkussasi on vaikka 30 eri yritystä, niin edes yksittäisen firman äkillinen konkurssi ei vie kuin muutaman prosentin salkusta.

 2. Kinski sanoo:

  No.

  Kuten toteat, hajautus näissä pelastaa.

  (Moni varmaan ihmettelee kun raportoin vain tappioni. Sehän ei ole koko totuus. Vainoharhaisuus ja tietty herkkyys hiljaisille viesteille on mielestäni etu.)

  Tarvittaessa on syytä reagoida myös nopeasti. Kuten sanot myös, USA on huumorintajuton näissä hommissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *