Kuukausikatsaus – Tammikuu 2015

Tammikuussa salkussani osakkeiden arvot eivät juurikaan nousseet, mutta salkun arvo silti nousi liki 9% euromääräisesti. Valuuttakursseilla todellakin on merkitystä.

Näin muutoin tammikuu meni valitettavasti pörssin suhteen käytännössä omalla painollaan. Osinkoja kilahti tilille, mutta muutaman arkielämän projektin vuoksi ei ollut oikein aikaa perehtyä osakkeisiin.

Samoin pahoittelen, että ruuantuotannon kirjoitukseni on edelleen kesken. Jatkan sen helmikuulla loppuun vielä.

Osingoissa etenkin MORL maksoi jälleen mukavat osingot, eli $0,9490 per osake, joka omistuksellani tekee 189,80 dollaria. Olen nyt saanut yhteensä 453,36 dollaria kyseisistä osakkeista elokuun 2014 jälkeen. Ostohintaani 4 494 dollaria nähden osinkoja on tullut tähän mennessä 10,01%. Ei hassummin.

MORL:n tukemana ja huolimatta siitä, että esimerkiksi ARCP ei maksanut osinkoa, ei kuukausiosingoissa ole valittamista:

2015-01 - Osingot

 

Tästä on hyvä jatkaa vuotta 2015 eteenpäin.

 

You may also like...

5 Responses

 1. Hyvältä näyttää käyrät! En muista, oliko tuo bruttona vai nettona? Voisi itsekin pienellä summalla testiksi ostaa MORL:a, ja kerran kuussa uudelleensijoittaa osingot siihen taas. Tuliko nämä ilman ennakonpidätystä?

  • Näistä on vähennetty ne ennakkoon pidätettävät lähdeverot. Suomeen sitten joutuu vähän lisää maksamaan. Tuo MORL on toistaiseksi ainakin toiminut luvatusti, mutta vaikeahan tuon lapun tulevaisuutta on ennustaa, kun itsessäänkin nuo mREIT firmat ovat aika vaikeita käsittää.

   MORL:n osingot tulivat ilman sitä ennakonpidätystä, eli ne ovat brutto-osinkoja.

 2. niko sanoo:

  Äijällä kyllä balls of steel, kun olet ostanut MORLia 4000 dollarilla

 3. Turskatroolari sanoo:

  Heippa. Sulla on tosi hyvä blogi ja tunnut tietävän asioista paljon. Et ole blogissasi kuitenkaan kirjoittanut pääomatuloista tehtävistä vähennyksistä. Olisi hyvä saada vastausta siihen, miten esimerkiksi voit vähentää pääomatuloverotuksessa treidaus softan kulut (dollareissa) + esim työhuonevähennyksen tai muut kirjakulut.
  Paljonko sulla tulee kuluja vuodessa salkun pyörittämiseen?

  terv, Turskatroolari

  • Kiitos. Aika vain tuntuu taas vaihteeksi olevan kortilla, niin uusia kirjoituksia ei meinaa syntyä. Pahoitteluni.

   Verotuksessa olen kyllä yritttänyt olla aika luova. Esimerkiksi internet-yhteydestäni laitoin 50% vähennyksiin, koska tosiaan ilman sitä en voi tehdä osakekauppaa. Kirjat ja lehdet tietenkin, niitä tosin aika vähän tulee ostettua nykyään. Tietokoneen olen myös laittanut vähennyksiin, mutta sen pitää maksaa kaiketi alle 1000€, että voi kerralla vähentää.

   Kuluja tulee kyllä vähän liikaakin, kun tuo Nordnet ei ole halvin mahdollinen välittäjä USA:n markkinoille. Mutta toisaalta kun heillä on yhteydet verottajan suuntaan toimineet miltei moitteetta, niin lasken sille ajankäytöllisesti aika paljon arvoa. Se vähän tasaa suhdetta vaikka IB:hen, jossa välityspalkkio on todella pieni, mutta omaa aikaa pitää sitten käyttää verotuksen kanssa enemmän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *