Kuukausikatsaus – Helmikuu 2015

Kuukausikatsaus helmikuulta tulee vähän myöhässä, kun takana on mukava talviloma Thaimaan suunnalla.

Lomalla ei sijoittamista muuten tullut mietittyä, paitsi valuuttaa vaihtaessa. Siitä ei ole pitkä aika, kun eurolla sai 45 Thaimaan bahtia ja nyt noin 34. Tähän kun yhdistää Thaimaassakin yleisesti nousseen hintatason, niin eipä ko. kohde enää niin halpa ole kuin joskus aiemmin. Toki Suomen hintoihin on vielä matkaa. Ja toisaalta Thaimaassa on edelleen edullista, kun menee pahimpien turistikohteiden ulkopuolelle (kuten  kannattaakin mennä).

Venäläisiä matkailijoita ei juuri näkynyt, mutta heillä onkin kaikki hinnat varmasti kaksinkertaistuneet aika lyhyessä ajassa. Valuuttakursseilla on merkitystä matkailussa, mutta kyllä niillä vaikutusta myös sijoittamiseen on. Esimerkiksi itseäni hieman ahdistaa ajatus eurojen vaihtamisesta nyt dollareihin. Onneksi kuitenkin saan osinkoja dollareina, joten niillä voin hyvin mielin ostaa osakkeita sieltäpäin.

Hieman tähän aiheeseen liittyen, ostin helmikuulla lisää CIG:ä, eli Companhia Energetica de Minas Gerais energiayhtiötä Brasiliasta. Ostin tuota ensimmäisen kerran joulukuulla, mutta kurssi on sittemmin valunut alemmas, joten alensin hieman keskihintaa. Sijoitus tähän ei ole kovin suuri tosin vieläkään.

Brasilian markkinat ovat muutenkin aika kiinnostavat, nyt kun siellä on menossa se jättimäinen korruptioskandaali Petrobras öljy-yhtiön tiimoilla. Tämä on hermostuttanut markkinoita ja laskenut kursseja Brasiliassa.

Suorat sijoitukset sinne ovat toki hieman haastavia, mutta aika hyviä ETF tuotteitakin on tarjolla. Esimerkiksi iSharesin EWZ ja EWZS tuotteet ovat 0,62% hallinnointikuluiltaan ihan hyvät. Näistä tuo ensimmäinen sijoittaa suuryritykseen ja jälkimmäinen pienempiin yrityksiin. Nämä jakavat osinkoa pari kertaa vuodessa.

 

Helmikuun osingot

Osingoista puheenollen. Itse sain helmikuulla osinkoja 913,14€ (semi-netto-osingot, josta on vähennetty ulkomaan lähdeverot).

2015-02 - Osingot

Erityisseurantakohteeni MORL jakoi tällä kertaa pienet osingot, eli 14,84 dollaria. Seuraavat suuremmat osingot tulevat mielestäni huhtikuussa. Tähän mennessä osinkoja on kertynyt elokuun 2014 jälkeen 468,20 dollaria. Ostohintaani 4 494 dollaria nähden osinkoja on tullut tähän mennessä 10,42%.

 

Ajatuksia keväälle

Euron jatkuva laskeminen dollaria vastaan yhdistettynä siihen, että osakekurssit ovat kovin korkealla, on hieman latistanut intoani ostella USA:n osakkeita.

Joten hyvin todennäköisesti teen seuraavaksi hankintoja euroopasta/pohjoismaista. Tämä voi osittain konkretisoitua myös Nordnetin ”superrahastojen” muodossa, koska en kyllä edelleenkään keksi mitään parempaa keinoa sijoittaa pohjolan indekseihin. Ja pidemmällä aikavälillä säännöllinen kuukausisäästäminen tämmöisiin tuotteisiin pitäisi kyllä tuottaa ihan kohtalaisesti myös.

You may also like...

7 Responses

 1. Kinski sanoo:

  Onnittelut todella hienosta osinkokertymästä.
  Perässä tullaan vakaasti.

  P.S. Edelliskuun verotuskeskusteluun sama kanta; ajankäyttö suosii Nordnetia.

 2. Todella hieno osinkokertymä helmikuulta. Katselen kateellisena. 🙂

  Itselläni helmikuu on osinkojen suhteen varsin maltillinen kun suomalaiset kevätosingot eivät ole vielä alkaneet tulla ja en ole vielä saanut noita kuukausimaksajia tarpeeksi haalittua.

 3. Timo sanoo:

  Hyvältä näyttää! Oletko muuten laskenut mikä on salkkusi keskimääräinen osinko-% ?

  • En ole laskenut tuota oikein, mutta kyllä paino on korkean osingon osakkeissa. Kääntöpuolena näissä on kyllä se, että osakkeiden arvot vaihtelevat paljon.

   Vakaat osingonkasvattajat olisivat ehkä hermoille parempi vaihtoehto 🙂

 4. Moi, ois mielenkiintoista tehdä testi jossa ostais 2000€ MORL, CEFL ja MLPL. Uudelleensijoittaisi osingot ja katsoisi vaikka 10 vuoden päästä miltä näyttää 😀

  • jer sanoo:

   Olen miettinyt myös samaa, eka ongelma minulle on Nordnetin välityspalkkiot. Ne vievät turhan suuren osan uudelleensijoitettavista osingoista – tai minulla on liian vähän osakkeita… Toinen mikä mietityttää on tuo vivun pääomaa syövä vaikutus – kun kurssi laskee 10% ja sitten nousee 10% ei päästykään nollaan.

   • Itse Nordnetillä en oikein osta alle 1000€:lla mitään, kun välityspalkkion osuus nousee muuten liikaa. Siksi IB:n tyylinen hinnoittelu sopisi paremmin osinkojen uudelleensijoittamiseen.

    Mitä tulee tuohon 10% esimerkkkiin.. ymmärrän mitä tarkoitat, mutta ihan vain kevennyksenä… ei se ilman vipuakaan nouse takaisin nollaan. Vrt. 100€ – 10% == 90€. 90€ + 10% == 99€ 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *