Oho… Nordnet ”halpuutti” lainakoron

Yllätyin kyllä taas vaihteeksi positiivisesti Nordnetistä. Aiemmin he lanseerasivat kuluttomat indeksirahastot pohjoismaihin, mikä oli tervetullut lisä ummehtuneisiin rahastomarkkinoihin.

Nyt tähän ”super” sarjaan on tullut tarjolle todella edullinen lainoitus, mikäli salkun osakkeet täyttävät tietyt ehdot. Kun itselläni salkku on aika paljon hajautettu, niin pääsen tähän parhaimpaan korkotasoon, eli 0,99% korkoon! Aiemmin minulla oli se normaali korko, eli 4,85% euromääräiselle lainalle.

Täältä löytää tarkemmin tietoa aiheesta: https://www.nordnet.fi/superluotto

Korko on siis alempi kuin esimerkiksi Interactive Brokersilla, joka on tunnettu alhaisista välityspalkkioistaan ja matalista lainakoroistaan. Nordnetin päätökseen on varmasti vaikuttanut se, että Lynx välittäjä on aloittanut tarjoamaan palveluaan Suomessa ja myös heillä lainakorot ovat melko alhaiset, vaikkakaan eivät niin alhaiset kuin IB:llä.

Nyt tulikin sitten pohdittavaa… kun sijoituslaina on todella edullista, niin miksen ottaisi jonkunverran lainaa ja laittaisi niitä rahoja vaikkapa etuoikeutettuihin osakkeisiin, joista saa ihan mukavasti osinkoa pienehköllä riskillä? Tai kenties voisin laittaa menemään kuukausisäästöllä näihin ”super”-rahastoihin vähän reilummin rahaa, kunnes lainoitusasteeni olisi esimerkiksi 15%?

Hmm… tätä joutuu hieman pohtimaan. Toisaalta osakekurssit ovat jo valmiiksi aika pilvissä, että onko tämä vain kuplan loppuhuipennusta, että rahaa saa melkein ilmaiseksi osakesijoituksiin?

No niin tai näin. Kiitos Nordnet siitä, että pyritte pitämään palvelutarjontanne kilpailukykyisenä. Vielä kun USA:n välityspalkkioita saisi alemmas, niin pakettinne alkaisi olemaan aika hyvällä mallilla.

You may also like...

2 Responses

  1. bye bye nöränetti sanoo:

    Laskisivat mielummin kaupankäyntikuluja. Pakko kait siirtää omakin 100k salkku IB:lle tai lynksille. Kuukaudessa pelkkiä kauankäyntikuluja 300 euroa. Ei nuo tolvanat nordnetillä vaan tajua mitä asiakkaat haluavat. Asiakkaat eivät halua pikavippiä nordnetilta, vaan ALEMPIA KAUPANKÄYNTIKULUJA !

    • Itse kaipaisin kanssa etenkin USA:n kaupankäyntikulujen alentamista. Osinkojen uudelleensijoittaminen ei oikein fiksusti onnistu hajauttaen, ilman että kerään ensin >1000$ arvosta fyrkkaa.

      Mutta elän toivossa, että superrahastojen ja superluoton jälkeen tulee supervälityspalkkio 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *