Kuukausikatsaus – Maaliskuu 2015

Kuukaudet vilisevät sellaista vauhtia, että ei meinaa perässä pysyä. No hyvä niin, kun ei tämä märkä ja loskainen aika vuodesta oikein innosta. Yksi merkittävä motiivi tässä osinkoharrastuksessa on, että voisi irtautua sen verran työelämästä, että voisi ainakin surkeimmat ajat vuodesta olla ulkomailla. Maapallon pinta-alasta on kuitenkin aika mitätön osa sellaista seutua, jossa puolet vuodesta on pimeää ja kylmää.

Siihen on kuitenkin vielä matkaa, mutta ei tämä ihan toivottomaltakaan tunnu. Jos joka vuosi onnistuisi aina tekemään yhden ”kerroksen” lisää tähän allaolevaan kaavioon, niin eiköhän esim. 10-15 kerroksen jälkeen olisi aika hyvä tilanne. Tänä vuonna olen kuitenkin jo maaliskuussa 1149,64 € viime vuotta edellä osinkokertymässä.

Kumulatiivinen osinko - Maaliskuu 2015

 

Tällä hetkellä vain tuntuu, että pörssissä ovat hinnat karanneet sen verran korkealle, että laadukasta ostettavaa on vaikea löytää. Taidan seuraavaksi taas ottaa muutamaa etuoikeutettua osaketta salkkuuni lisää, koska niissä tuotto on kuitenkin aika varmaa, ellei nyt ahnehdi niitä kaikkein kovatuottoisimpia osakkeita.

Tärkeintä kuitenkin lienee, että ostaa vain sitkeästi tuottavia osakkeita, eikä liikaa murehdi osakekurssien tasoa. On ilo seurata muitakin bloggaajia, jotka sitkeästi vain puurtavat salkkuaan eteenpäin.

Maaliskuun osingot olivat ihan hyvät, eli 842,73 euroa (josta on vähennetty ulkomaan lähdeverot). Salkkuni erityisseurantakohde MORL jakoi tällä kertaa pienet osingot, eli 12,02 dollaria. Elokuusta 2014 tähän päivään on MORL jakanut omistukselleni 480,22 dollaria osinkoa, eli 10,68% ostohinnalleni 4494,00 dollaria.

Tässä vielä kuvana osingot:

Osingot - Maaliskuu 2015

Hyvää kevään odotusta kaikille! Itse odotan etenkin kauniita kevätpäiviä huhtikuulle, kun tekisi mieli mennä kokeilemaan siikojen ongintaa kylmien vesien aikaan. Mutta sen verran mukavuudenhaluinen olen, että kalastusta tehdään vain hyvällä säällä.

Niitä odotellessa….

You may also like...

5 Responses

 1. 1000€ enemmän kolmessa kuukaudessa voi jo sanoa edistykseksi 🙂 Oma high yield salkkuni kehittyy hyvin, sisältää MORL ja CEFL, seuraavaksi ostan BDCL. Nuo on hyviä kun ei mene ennakonpidätystä.

 2. TT sanoo:

  Hei, ensinnäkin kiitoksia hyvästä ja helppolukuisesta blogista! Vaikka suositkin suoria osakesijoituksia niin olisiko sinulla suositella hyviä (vähäriskisiä) osinko ETF:iä. Tällä hetkellä salkussa SDIV:iä (Global X SuperDividend ETF, josta oletkin kirjoittanut hyvän analyysin) mutta haluaisin täydentää tätä 1-2 mahdollisimman vähäriskisellä hyvää osinkoa (mieluiten kuukausittain) maksavalla ETF:llä. Olen siirtämässä painon suorista osakesijoituksista näihin ETF:iin myymällä nykyisiä omistuksia. Sen verran stressaavaa ollut mm. Nokian renkaiden ja YIT:n kyydissä niin en haluaisi enää vastaavaa yhtiökohtaista riskiä salkkuuni enkä välttämättä haluaisi käyttää niin paljon aikaa yhtiöiden perkaamiseen. Vai olisiko kuitenkin samantekevää laittaa koko summa SDIV:iin? Kiitos jo etukäteen jos viitsit vastailla tai kirjoitella aiheesta blogiisi lähitulevaisuudessa!

 3. TT sanoo:

  http://www.etf.com/sections/blog/20483-dividend-etf-dogfight-fgd-vs-sdiv.html?nopaging=1, esim tuota olen harkinnut. Mielestäni kuitenkin melko pieni osinko% osinko ETF:ksi.

  • Kiitoksia kehuista. Suorat osakesijoitukset ovat tosiaan vähän stressaavampi sijoitusmuoto, kuin laajasti hajautettu rahastosalkku. Itselleni se stressi sopii, mutta en myöskään kaihda rahastoja, jos löytyy sopivia kohdalle.

   Tuossa linkissä, jossa verrataan SDIV:iä ja FGD:tä, on monta hyvää ajatusta. Vaikka tuossa FGD:ssä on pienempi osinko, niin yritykset ovat kuitenkin tarkemmin valikoituja (mm. katsotaan enemmän osingon kasvua ja osinkojen osuutta tuloksesta) kuin SDIV:ssä (jossa painotetaan pääosin korkeaa osinkoa). Ei ole ilmaisia lounaita, joten sanoisin että SDIV:ssä on korkeampi riski ja sitä kautta korkeampi tämän hetkinen tuotto.

   Ei ole kuitenkaan itsestäänselvää, että kumpi tuottaa pidemmällä aikavälillä paremmin… tai tuottaako kumpikaan hyvin. Loppujenlopuksi tuotto on vain rahaston yritysten keskimääräinen tuotto (miinus kulut, jotka ovat ainoa 100% varma asia).

   Osakerahastojen lisäksi yksi idea on ostaa salkkuun PFF:ää, joka on siis etuoikeutettujen osakkeiden rahasto. Se on 0,47% kuluillaan melko edullinen ja jakaa aika tasaisesti osinkoa. Etuoikeutettujen arvo ei ole täysin suoraan osakekursseihin sidottu. Korkotason muutokset vaikuttavat enemmän.

 4. TT sanoo:

  Kiitos vastauksestasi, täytyy tutustua tarkemmin tuohon PFF: ään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *