Kuukausikatsaus – Huhtikuu 2015

Olipahan surkea salkun kehitys huhtikuussa. Parin viimeisen päivän aikana lähti useita prosentteja salkun arvosta. Kuukaudessa salkun arvo laski euroina 4,2%. Vaikka kuinka yrittäisi olla ”osinkosijoittaja”, niin salkun lasku kirpaisee silti.

Mutta se siitä. Osinkotuotto oli huhtikuussa roimasti parempi, kuin esimerkiksi viimevuonna ja samalla tuli kuukausiennätys osingoissa. Huhtikuussa sain UPM:ltä mukavat osingot ja myös useampi neljännesvuosittain osinkonsa jakava yritys tilitti osinkonsa.

Osingot - Huhtikuu 2015

Osinkoja tuli 1483,56 euroa, josta on jo vähennetty ennakkoon pidätettävät ulkomaan lähdeverot ja kotimaan verot UPM:stä. Tälle tasolle, kun saisi osingot säännöllisesti, niin voisi teoriassa harkita elämistä ”vapaaherrana” jossain alemman kustannustason maassa. Mutta matkaa tuohon on toki vielä reilusti.

Koko vuoden osinkoseurannassa ero viime vuoteen on jo 2000€ luokassa.

Osingot - Huhtikuu 2015 - kumulatiivinen

Huhtikuussa erikoisseurantakohteeni MORL jakoi taas mukavan osingon. Eli 0,8858 dollaria osaketta kohden ja minulle 200 osakkeella 177,16 dollaria. Elokuusta 2014 tähän päivään mennessä olen saanut tuosta 657,38 dollaria osinkoja, mikä ostohinnalleni 4494,00 dollaria tekee jo 14,62%.

Osakemarkkinoilla tuntuu olevan aika paljon liikettä tällähetkellä. Arvioisin, että jonkinasteiselle korjausliikkeelle alaspäin on aika suuri mahdollisuus. En taida kuitenkaan lähteä myymään osakkeita, koska en nyt toistaiseksi ole keksinyt parempaakaan sijoituskohdetta.

Katselen kuitenkin myös vaihtoehtoisia sijoituskohteita. Esimerkiksi sijoitusasunnon/-kiinteistön ostaminen ei ole kokonaan poissuljettua, mikäli tulisi vastaan joku hyvä kohde. Vaikkapa >7% ”turvallinen” bruttotuotto voisi olla liipaisin asuntosijoittamiseen. Mutta näitä kohteita ei kasvukeskuksista käytännössä löydä.

Sijoittaminen on siitä mukava harrastus, että sitä voi tehdä oikeastaan aika monella erilaisella tavalla. Pörssin ulkopuolisissa sijoituksissa on sellainen etu, että sijoituksen päivän arvoa ei voi seurata reaaliajassa.

Mutta ei muuta kuin tuottoisaa kesän odotusta. Toivottavasti sijoituskelit pysyvät suotuisina ja ehkä vielä enemmän toivoisin, että säät ulkona paranevat. 🙂

You may also like...

14 Responses

 1. $eteliKone sanoo:

  Käppyrän kehitys näyttää kyllä mainiolta, tätä on mukava seurata sivustakin. 🙂
  Itsekin ennustan korjausliikettä markkinoilla. Kuinka suuresta korjauksesta on kyse, se on vielä epävarmaa.
  Tuottoisaa kesää myös toivottaen, $K

  • Kun tietäisi vain milloin korjaus alas alkaa, niin vaurastuisin kyllä mukavasti. Sen verran on kuitenkin treidauskokemusta, että laskupäivätkin voisi hyvin rahastaa. Mutta vaikeapa niitä on etukäteen tietää ja jälkitreidaus on aika turhaa. 🙂

 2. Nimetön sanoo:

  meinaatko viela jatkossa julkaista tietoa miltä lapuila osingot ovat sulle kilahtaneet?

 3. osinkoxa sanoo:

  Nuo tylsät jokakuukauden osingot ovat mielestäni aloittelevalle sijoittajalle ne kaikkein parhaimmat, kun jatkuvasti salkussa kuhisee osinkoja. 🙂 Itse olen saannut sinun blogistasi parhaan inspiraation omaan toimintaani. Myöhemmin vasta tuli dividendmantrat ja muut inspiraation lähteet

  • Hieno juttu, jos olet saanut kipinää sijoittamiseen tästä sivustosta. Vaikka osinkoja jakaviin firmoihin sijoittaminen ei ehkä verotuksellisesti ole ihanteellista, niin itse saan kovasti motivaatiota siitä, että näkee konkreettisesti rahan joka tilille kolahtaa.

   Rahastot olisivat tässä suhteessa itselleni liian tylsiä.

 4. jani sanoo:

  Millaisista osakkeista tai muista osinkovirta kertyy?

 5. Moi, miten meni lopulta verotus MORL:n kanssa?

  Terveisin,

  entinen viisikymppisenä eläkkeelle, nykyinen http://osinkokuningas.blogspot.com

  • Kyllä se niin meni, että oli mennyt verottajalle tieto ettei ole mennyt ulkomaanveroja. Ja näin meni osinkovero Suomeen kokonaan.

   Täytyy pistää tuo uusi osoitteesi talteen (komea nimi sivustolla muuten). Ja itsekkin pitäisi yrittää taas kirjoitella juttuja… kiirettä pitää…

 6. Jani sanoo:

  Hei !
  Oletko lopettanut blogin kirjoittamisen vai onko paikka muuttunut?

  • Pahoitteluni tosiaan hiljaiselosta. On ollut tässä vähän hässäkkää siviilissä ja on ollut huonosti aikaa sijoituksille tai blogille. Mutta onneksi osingot juoksee ja enköhän taas kohta palaa paremmin linjoille. Viimeistään ensi kuukausikatsauksessa, jossa pistän touko-kesäkuun nippuun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *