Kuukausikatsaus – Heinäkuu 2015

Tänä vuonna olikin melkoisen kylmä ja sateinen heinäkuu. Viime joulukuulla taisi olla lähes samanlaisia päiviä säiden puolesta.

Säiden lisäksi harmittelen vähän sitä, että ei ole ollut oikein aikaa tälle sivustolle. Kirjoitusten laatiminen vaatii aika paljon aikaa ja myöskin inspiraatiota. Mutta missään nimessä sijoitusharrastus ei ole hiipumassa. Päinvastoin.

Monellakin tavalla sijoittaminen osinkoyrityksiin sopii pidemmän aikavälin tavoitteisiini. Yksi niistä on, että ei tarvitsisi työskennellä viralliseen eläkeikään asti ainakaan täysipäiväisesti. Toinen tavoite on päästä tilanteeseen, jossa voisin valita asuinpaikan ja työskentelypaikan joustavammin.

Kenties voisin elättää itseni suurimmaksi osaksi osingoilla ja sitten vaikka internetin yli tehtävällä osapäiväisellä työllä. Tässä tilanteessa viettäisin kyllä todennäköisesti lämpimissä maissa ison osan vuodesta.

Tähän on vielä matkaa, vaikka osinkotuotot pikkuhiljaa nousevatkin. Heinäkuussa sain jälleen aika mukavasti osinkoja, eli ulkomaan lähdeverojen jälkeen tilille tuli 1 216,29€.

Kuukausiosingot - Heinäkuu 2015

Kun tarkastellaan koko vuoden kumulatiivista osinkoa, niin olen viime vuotta edellä ihan tukevasti 2 536,66€. 

Kuukausiosingot - Heinäkuu 2015 kumulatiivinen

Heinäkuussa sain osinkoja seuraavilta yrityksiltä.

Tuohon yllämainittuun kuukausiosinkoon sisältyy myös vuokra sijoituskäytössä olevasta autotallista (noin 150€) ja muutaman kympin korkoja sain yksityisesti annetusta lainasta.

MORL antoi jälleen ihan mukavan osingon, eli $157,06. Ostohinnalleni $4 494,00 olen saanut viime elokuun jälkeen osinkoja yhteensä $866,06, tarkoittaen siis 19,27% osinkotuottoa tähän mennessä. Tarkoitukseni on seurata viiden vuoden ajan, että miten tämän kanssa käy. Eräs toinenkin bloggaaja pohdiskeli asiaa, että voiko näillä vivutetuilla lapuilla tienata. Aika näyttää miten tämän kanssa käy. 🙂

Muutoksia salkussa heinäkuulla

Kevensin salkustani hieman öljyosakkeiden painoa. Tuntuu siltä, että öljyn hinnanlasku ei ole ihan väliaikaista. Myin salkustani pois Paragon Offshoren osakkeet, koska yritys ei enää jaa osinkoa. Lisäksi myin pois osan GGN osakkeistani, koska kyseisen rahaston arvonkehitys on ollut surkeaa ja rahaston salkusta aika iso osa on öljysidonnaisissa osakkeissa.

Verotukseen näistä sain vähennettäviä tappioita myös tuleville vuosille. Sitä voinee pitää positiivisena asiana.

Salkkuuni ostin Resource Capital Corporationin etuoikeutettua osaketta. Jostain syystä useidenkin REIT yritysten etuoikeutettujen osakkeiden hinnat tippuivat ja tätä kautta tuotot nousivat. Tästä RSO:n etuoikeutetusta osakkeesta saan vähän yli 10% osingon (mikäli yritys maksaa sitä jatkossakin).

Yksi erikoisempi salkkuuni tullut muutos oli ARCP yrityksen siirtyminen Nasdaqista NYSE:een tikkerillä VER ja yrityksen uusi nimi on VEREIT. Tämä liittyy firman kirjanpitoskandaaliin ja sen jälkipyykin selvittelyyn. Yritys haluaa aloittaa uudella nimellä puhtaalta pöydältä ja 6.8.2015 tulee lisää tietoa firman strategiasta ja osinkopolitiikasta.

Elokuuta kohden

Salkkuni kaipaisi hieman valuuttojen suhteen tasapainotusta. Nyt dollarin kurssivaihtelut euroon nähden tuntuvat aika suoraan salkussani. Tätä voisin tasapainoittaa esimerkiksi lisäämällä painoa norjalaisissa, kanadalaisissa tai ruotsalaisissa osakkeissa. Itseasiassa salkussani ei ole yhtään ruotsalaista yritystä, että ehkä sieltä voisi silmäillä jonkun potentiaalisen firman.

Mutta niin tai näin… jatkan osakkeiden ostamista sitä mukaa kun käteistä jostain saan. Satoi tai paistoi, laskevat tai nousevat kurssit. Näillä mennään.

Hyvää kesänjatkoa kaikille!

You may also like...

8 Responses

 1. Janne sanoo:

  Voin olla vain kateellinen noista osingoista 🙂

  omaan strategiaan ei osingot vielä niin mahdu, vaan maksimoin arvonnousua. Hieman salkkuasi mukaillen olen kuitenkin muutamia kasvuhakuisia REIT-yhtiöitä poiminut salkkuun (OHI,EPR,BRX,VTR)

  • Jos sijoittaa laadukkaisiin yrityksiin, niin oikeastaan ei ole suurta merkitystä maksaako yritys osinkoa vai ei. Esimerkiksi Apple ei jakanut vuosikausiin osinkoja ja veikkaan ettei kovin moni siihen sijoittanut valittanut aiheesta. 🙂

   Mutta olipa salkku minkä kokoinen hyvänsä, niin hienoa että sijoittaminen kiinnostaa nykyään monia. Pankkitileillä makaava raha on huonoiten sijoitettua rahaa, jos ei lottoamista lasketa.

 2. jussi sanoo:

  Norjasta ei erityisemmin löydy laatua. Ruotsista löytyykin jo roppakaupalla; SHB, Atlas Copco, H&M, ASSA Abloy, Beijer Alma, Indutrade mm.

 3. Hei!

  Juu pohdin kyllä noita ETN:ä, mutta ei kuuppa sitten loppupeleissä kestänytkään sitä jatkuvaa arvonalennusta. Jotenka henkisen mielenrauhan vuoksi ulostin kaikki ETN:t pihalle ja ostin tilalle turvallisempia osinkoyhtöitä. Nyt on mielenterveys turvattu 🙂

  • Minä aion istua tuon MORL:n päällä, kävi miten kävi. Voit seurata miten tuon kanssa käy, vaikket itse enää omistaisikaan. 🙂

   Viimeisen vuoden aikana REM (eli vivuttamaton mREIT ETF) on pudonnut 12,36% Yahoon mukaan… ja MORL on samassa ajassa pudonnut 22,24%, eli periaatteessa jopa hieman vähemmän kuin vipu antaisi odottaa. Mutta katsotaan nyt neljä vuotta lisää…

 4. $eteliKone sanoo:

  Hienoa että pysyt päätöksessäsi katsoa 5 vuotta tuota MORL:ia. 🙂 Tulen sitä mielenkiinnolla seuraamaan ja itsekin tulen hyppäämään kyytiin jonkin näköisellä panoksella näillä näkymin vuoden vaihteessa, mikäli ei aivan erikoisia tapahdu syksyn aikana.

  Tsemppiä sijoittamiseen ja loistavan blogin ylläpitämiseen.

  $

  • Kiitos palautteesta. Näiden mREIT yritysten liiketoiminnan tulevaisuutta on kyllä vaikea ennakoida. Mutta ei tässä nyt enää kovin kauaa mene, niin on jo tuhat dollaria tullut osinkoja 4 500 dollarin sijoitukselle.

   Mielenkiintoista kyllä nähdä, onko lappusella mitään arvoa kun viisi vuotta on kulunut 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *