Kuukausikatsaus – Helmikuu 2016

Näin maaliskuun alkaessa voi onneksi todeta, että talven synkimmät ajat ovat jo takanapäin. Valoa on ulkona aivan erilailla, kuin tammikuun synkkinä hetkinä.

Valoa on tullut onneksi pörssiinkin. Salkkuni kävi pahimmillaan noin 10% miinuksella tammikuun aikana. Mutta taisin tänään päästä takaisin nollille. Pörssit ovat ikuista vuoristorataa ja laskuihin ja nousuihin on vain totuttava, jos aikoo olla pitkäaikainen sijoittaja.

Alkuvuoden osingoissa olen jonkun verran jäljessä viimevuotta. Viimevuonna sain hyvät osingot helmikuulla YMLP:stä, mikä selittää aika suuren osan helmikuun osinkojen putoamisesta. Mutta kun kahden ensimmäisen kuukauden osingot ovat yhteensä 1 691,15€ (ulkomaan lähdeverojen jälkeen), niin ihan tyytyväinen silti olen.

Tässä vielä graafisessa muodossa alkuvuoden tapahtumat:

Kuukausiosingot - Helmikuu 2016

Kuukausiosingot - Kumulatiivinen helmikuu 2016

En ole muutamaan kuukauteen muistanut raportoida seurantakohteestani, eli MORL:ista. Tämä megavivutettu rahasto on nyt ollut salkussani puolitoista vuotta ja eipä tuo mikään loistava sijoitus ole tähän mennessä ollut.

Ostohintani näille MORL:n osakkeille oli $4 494,00. Elokuun 2014 jälkeen olen saanut siitä osinkoja 1 221,22$, eli ostohinnastani ollen saanut takaisin 27,17%. Heikkohermoisten osake tämä ei kuitenkaan missään nimessä ole…. tyhmien korkeintaan. 🙂

Alkuvuoden aikana en ole kovin paljon ostellut osakkeita salkkuun. TeliaSoneran osakkeita ostin jokusen ja lisäksi ostin myös etuoikeutettujen osakkeiden rahastoa PFF:ää. Tuo PFF on liikkeiltään laiska osake ja sen tarkoitus on osaltaan vähentää salkkuni volatiliteettiä.

Alkuvuoden sijoittelua häiritsi vähän lomamatka, joka tuli tehtyä Filippiinien suuntaan. Vaikka matkustelu on mukavaa ja eläminen kaukomailla on yleisesti ottaen halpaa, niin halvaksi huviksi ei tuollaista kaukomatkailua voi kuitenkaan kutsua. Suomi on kuitenkin aivan sairaan kallis maa elää. Se näillä matkoilla tulee aina todettua.

Jos keksisi jonkun työn, mitä voisi tehdä täysin Internetin yli, niin olisi aika houkutteleva ajatus asua talvet lämpimässä ja kesät Suomessa. Elämä on jotenkin yksinkertaisempaa, kun on lämmintä ja valoisaa. Täytyy pistää harkintaan.

Ja sitten loppuun vielä elokuvasuositus. Jos et ole vielä nähnyt 2007-2008 finanssikriisiä käsittelevää The Big Short elokuvaa, niin menkääpä katsomaan se. Sijoitusaiheisia elokuva on aika vähän ja tämä oli mielestäni sangen viihdyttävä pätkä.

You may also like...

9 Responses

 1. Hyvä leffavinkki, kiitos siitä! Nyt viikonloppuna mennään katsomaan Deadpool. Kyllä noilla tuloilla pystyisi jo Filippiineillä elämään, tosin aika niukkaa elämää saisi perheellisenä viettää.

  • Jep, ei näillä osingoilla vielä kunnolla elelisi edes Filippiineillä. Tuohon auttaisi joku duuni, mistä vaikka tuhannen euroa saisi lisätuloa Internetin yli. Hyviä ideoita otetaan vastaan 🙂

 2. $eteliKone sanoo:

  Tuo leffa on itsellänikin katsontalistalla, kehuttu paljon. Sormet syyhyten odotan omaa osinkoprojektin aloitusta, nyt keväällä tarkoitus aloittaa ehkä toukokuussa. Muutaman tonnin yllättävä menokulu viime kuussa hieman hidasti starttia. Olisin nimittäin jo ollut ostonapilla MORL:in suhteen 8,x $ tasolla.. 😉 Hullun hommaa tai ei, pitää sitä testisiivu ottaa, varsinkin näillä hinnoilla. En usko että tippuu sinne 5$ tasolle, ellei aivan hulluksi koko markkinat ajaudu. Siitä puheenollen, aika mielenkiintoisia aikoja taas jälleen kerran eletään. Oksaharju kirjoitteli eräässä kolumnissa (luin paikallislehdestä) että Buffetin historiaan viitaten nyt on vahvat signaalit että kohta rysähtää. Jos niin tekee, niin onpahan ainakin halvemmalla osinkokoneita tarjolla. 🙂

  • Olisi ollut kyllä aika hyvä hinta ostaa MORL:ia tuolla 8.x tasoilta. Mutta hyvin riskipitoinen tuo lappu siltikin on.
   Markkinoiden rysähtäminen on ihan mahdollista. Sitten pitää ostaa ja vaikka pikkuisen velan puolelle menemällä.

 3. Kalle sanoo:

  MORLista sanoisin sen verran, että 27% tulo 1.6 vuodessa tarkoittaa 16 % p.a. tuottoa. Ei tuo ole mitenkään huono osinkotuotto mitenkään mitattuna.

 4. Vesa sanoo:

  Moi!

  Onko salkkuun tullut uusia REIT osakkeita?

 5. JxDx sanoo:

  Moi,

  Oletko tutustunut STORE Capital-REIT:iin? Aika kovaa nousua vuoden aikana, siitä johtuen osinkoprosentti on tällä hetkellä aika pliisu. Olisiko tässä jonkinlainen tulevaisuuden ”Realty Income”?

 6. En ole nyt hetkeen ostanut uusia REIT osakkeita, kun niitä on salkussa jo aika paljon (mm. IRT, MPW, O, STAG, VER, WSR). Mutta täytyy vilkaista tuo STORE myös, kun hyvän nousun takana on todennäköisesti perusteitakin. Realty Income on muuten sarjassamme firmoja, jotka ovat aina ”liian kalliita”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *