Kuukausikatsaus – Kevät 2016 :-)

Se on kesä nyt! Niin se kevät meni vauhdilla ohi ja pääosin hienojen kelien merkeissä. Kesäkuun kunniaksi tässä kuitenkin odotellaan räntää ja kevätmyrskyä. Saa nähdä kuinka ilma-arvauslaitoksen ennusteet pitävät tälläkertaa paikkaansa.

Kevään aikana on tullut muutettua vähän suurempaan asuntoon. Muuttokuumetta näemmä ollut muidenkin osinkobloggaajien joukossa liikkeellä. Itse en (onneksi) joutunut remonttia tekemään, kun on uudiskohteesta kyse.

Työmatkani muuten piteni sen verran, että ehdin nyt autolla kulkiessa kuuntelemaan noin 25 minuuttia radiota suuntaansa. Olen ottanut asiakseni hakea kännykän kautta YLE Areenalta talouteen ja sijoittamiseen liittyviä radiojuttuja ja löytyyhän niitä. Ihan hauskaa kuunnella näitä, kun ei mainokset riivaa.

Osakerintamalla on ollut aika rauhallista. Lieneekö tyyntä myrskyn edellä? Omassa salkussani arvonkehitys on ollut ihan hyvää, kun Nordnetin salkkuraportin mukaan olen nyt 6,6% plussalla vuoden alkuun nähden. Osinkoja tulee lähes entiseen malliin, vaikka olenkin tällä hetkellä jokusen satasen jäljessä viime vuotta.

Tässä kevään osingot graafeina…

2016 - Kuukausiosingot kevät

Ja tässä kumulatiivinen kertymä, joka on 648,91€ jäljessä viimevuotta.. hmpf… täytyy kiristää tahtia säästämisessä, että ei osingot jää ainakaan kovin paljoa viime vuotta jälkeen, kun vuosi on valmis.

2016 - Kuukausiosingot kevät kumulatiivinen

Osingoista puheenollen, seurantakohteeni MORL…

Ostohintani (elokuussa 2014) oli $4 494,00. Edelliseen katsaukseeni mennessä olin saanut tuosta osinkoja 1 221,22$. Maalis-toukokuulla tuo maksoi osinkoja $144,80 lisää, eli yhteensä olen tuosta saanut 1366,02 dollaria osinkoja, mikä tekee 30,4% osinkoa ostohinnalleni. Jos uudelleensijoittaisin tuon 1366,02 dollaria, saisin noin 90 osaketta lisää. Pistetäänpäs harkintaan.

 

Uutta ETF:ää salkkuun

Kevään aikana olen ottanut salkkuuni melko edullista osinko-ETF:ää USA:sta. Tarkemmin ottaen tikkerillä SCHD (Schwab U.S. Dividend Equity ETF) kulkevaa ETF:ää. Tämä on passiivisesti hallinnoitu rahasto, joka sijoittaa todella matalin kustannuksin (0,07%) USA:n markkinoilla oleviin suuriin (osinko)yrityksiin.

Itse valitsin tämän salkkuuni, koska ETF:n arvosta noin 45% on kuluttajatuotteita tai informaatioteknologiaa tarjoavissa firmoissa. Nämä molemmat sektorit ovat salkussani liian pienellä painolla ja tämmöisen edullisen ETF:n avulla on melko vaivatonta korjata tilannetta. Tarkoitus on ostaa tätä rahastoa vielä muutaman erän verran, etenkin jos pörssiin tulee ”kesäale”.

 

Lopuksi

Suomen talous muuten näyttää aika erikoiselta.  Nimittäin ei kyllä todellakaan kuulosta hyvältä yhdistelmältä, että Suomen vienti tipahtaa vuodessa 11%, luottoluokitus laskee, mutta samaan aikaan kuitenkin asuntojen hinnat PK-seudulla nousevat 5% vuodessa nollakorkojen siivittämänä.  Hmm… joko kyse on täysin uudesta taloudesta, tai sitten tämä ei tule päättymään hyvin.

Mutta hyvää ja tuottoisaa kesää kaikille.

 

You may also like...

3 Responses

 1. Hieno kuulla päivitystä tilanteesta, hyvältä näyttää edelleen kehitys! Ystäväämme MORL:iin tutustuin aikoinaan juuri blogisi kautta, siksi tempaisin sillä sijoitusputken käyntiin. 😀 100 kpl lappua nyt takataskussa, siitähän sen näkee miten lopulta menee. USA:n koronnostot vaikuttavat toki, mutta milloin ne lopulta tapahtuvat on eri asia. Pitääkin laittaa tuo SCHD korvan taakse.

  $K

 2. P.Ohatta sanoo:

  Eipä näytä huonolta tämäkään vuosi. Omalla listallani on myös ollut SCHD seurannassa, vaikka liipaisin on vielä toistaiseksi painamatta. Toivotaan, että huomisen jälkeen saa edullisesti. Olisi sopivan helppo laiskalle miehelle, joka ei aina jaksa markkinoita päivystää. Mutta mitäpä mieltä on aito osinkosijoittaja NOBL:sta?

  • Tuo NOBL on varmasti ihan laadukas. Kustannukset ovat kuitenkin 0,35% vrt. SCHD:n 0,07%. Nuo osinkoaristokraatit ovat toki hyviä firmoja, mutta olisivatkohan vieläkin kalliimmaksi hinnoiteltu kuin keskimääräiset osakkeet tuossa SCHD:ssä.

   Tiedä häntä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *